Versli šeima Laurentina ir Žilvinas: galvojame apie ekologiją! +KONKURSAS

Versli šeima Laurentina ir Žilvinas: galvojame apie ekologiją! +KONKURSAS

28. Jan 2014, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Dažnai tėveliai nekreipia dėmesio į vaikučių miego aprangą - niekas nemato, tai ir gerai. Anaiptol! Jaukia, gražia ir, svarbiausia, natūralia pižama pasipuošęs mažylis įsitaisęs švelnioje patalynėje užmigs greičiau ir miegos saldžiau. Todėl vilniečiai Laurentina ir Žilvinas Mikšiai kuria miego (ir ne tik!) drabužėlius “Dėdė miegas”.

20140128083615-33659.jpg

- Kada ir kaip kilo idėja pradėti kurti vaikiškus drabužėlius?

Laurentina: Susilaukusi antro vaiko supratau, jog nenoriu grįžti į buvusią darbovietę, todėl pradėjau galvoti kuo galėčiau užsiimti pati. Anksčiau dirbau pardavimų sferoje, buvau vadovė. Pradėjau galvoti, kad norėčiau pabandyti daryti kažką pati, dirbti sau. 

Su vaikais labai daug skaitome ir mėgstame vaikiškas knygutes ir jas bevartant kilo mintis - o kodėl tų piešinėlių neperkelti kitur, pavydžiui, ant drabužėlių? Be to, dabar yra labai daug alergiškų vaikų - jiems reikia drabužių iš natūralių ir ekologiškų audinių. Todėl taip ir išsivystė visa idėja kurti miego drabužius su tikrų dailinininkių piešinukais.

Žilvinas: Mano mintis buvo tik dėl pavadinimo (juokiasi).

Laurentina: Parašiau keliems dailininkams, tarp jų visiems žinomai Linai Žutautei, Ievai Babilaitei. Žinoma, daugelis iškart atsisakė, bet kai paaiškinau pačią mintį, idėją - jie visi sutiko piešti mums skirtus piešinukus.

- “Dėdė miegas” pradėjo nuo miego drabužėlių, bet dabar turite ir puikių chalatų-gobtuvų, kitų drabužėlių vaikams. Kaip viskas plečiasi?

Laurentina: Žiūrim į savo augančius vaikus ir suprantame ko jiems reikia. Prieš žiemą supratome, jog reikia megztų daiktų - blauzdinių, kelnių, megztinukų, kojinių. Parduotuvėse visi šie daiktai pardavinėjami megzti iš akrilinių siūlų. Vilna yra retenybė. Aš pati ieškau geros kokybės siūlų, ekologiškų audinių iš kurių viskas ir daroma. 

Žilvinas: Lietuvoje vis dar sunku žmonėms suprasti, jog kokybiškas daiktas iš labai aukštos kokybės medžiagų kainuoja nepigiai. Bet džiaugiamės, jog tokių mamų daugėja.

- Prisiminkite pačią pradžią - kaip viskas vyko?

Žilvinas: Idėja gimė birželį, prieš pusantrų metų. Iškart ir įmonę įsteigėme ir tik tada supratome, jog net nepradėjus veiklos, jau reikia mokėti mokesčius. Gaila, kad Lietuvoje taip nepalaikomi smulkieji verslai. Pirmuosius gaminius turėjome po trijų mėnesių, o elektroninę parduotuvę atidarėme po pusmečio.

Laurentina: “Dėdė miegas” užsieniui turi kitą pavadinimą - “Mom Owl”. Ta apie visas mamas, kurios yra lyg pelėdos, kurios laisvo laiko turi tik naktimis, kurioms jos vaikai patys gražiausi, o jos yra pačios išmintingiausios.

Žilvinas: Manome, jog užsienyje reikia angliško pavadinimo, taip lengviau žmonės priima.

20140128083635-35919.jpg

- Kodėl ekologiški audiniai?

Žilvinas: Reikia žmonėms labiau galvoti apie ekologiją, mūsų klimatą, apie tai ką mes valgome ir ką rengiamės. Šiuos produktus gaminame ne tik dėl alergijos, bet ir galvodami apie gamtą.

Laurentina: Mūsų pižamoms siūti naudojami audiniai su soja. Užkasus juos į žemę jie po aštuonių dienų suįra.

- Kaip vyksta drabužių kūrimas - kas siūna, kas kuria?

Laurentina: Turime profesionalią siuvėją, kuri viską gamina. Nepatikėsite, kaip sudėtinga rasti gerą siuvėją! Aš pati galvoju apie modelius, juos paišau, tuomet su siuvėja aptariame įvairias detales ir taip ištobuliname gaminį. Labai didžiuojamės savo originaliu chalatu, kuris sulaukė milžiniško pasisekimo - vaikams švelnus lengvai drėgmę sugeriantis audinys ir tai, kad chalatas be diržo itin patinka. Be to, jis papuoštas Ievos Babilaitės mielu ežiuku.

Žilvinas: Prekes pristatyti bent jau Vilniaus mieste stengiamės patys - labai norime susipažinti su savo pirkėjais, sužinoti kas jiems patinka, kas ne.

Laurentina: Džiugu, jog per tiek laiko dar nesulaukėme nė vieno nepatenkinto atsiliepimo ar grąžinto daikto.

20140128083704-49534.jpg

- Kas ir kaip kūrė jums internetinę parduotuvę?

Žilvinas: Šiuo klausimu pagelbėjo draugai, kurie ir verslo partneriai. Iš tiesų, nėra lengva ir daug kainuoja profesionalios elektroninės parduotuvės.

Laurentina: Taip pat neseniai atvėrėme duris ir pasauliniame rankdarbių puslapyje Etsy. Gyvai mūsų drabužėlius pardavinėje “Boutique Privilege”.

- Kaip reklamuojatės?

Žilvinas: Nesame reklamos specialistai ir neturime lėšų agresyviai reklamai.

Laurentina: Dalyvavome parodoje Baltijos tekstilė ir oda. Ten ir sulaukėme pirmųjų pirkėjų. Taip pat buvome ir Kaziuko mugėje. Gavome pamoką, jog mūsų prekės visiems patinka, bet pirkti ten žmonės perka tik daiktus už 20-30 Lt. 

- Kokie ateities planai?

Žilvinas: Dabar norime sustiprinti esamas pozicijas, labiau įsitvirtinti su Etsy.

Laurentina; Taip pat iš daugelio modelių norime surasti pačius populiariausius. 

20140128083732-55520.jpg

- Papasakokite apie savo vaikučius. Turbūt jie turi visus “Dėdės miego” produktus?

Laurentina: Laurynui keturi su puse, o Ugnei dveji. Abu eina į darželį. Vieną kartą mano draugė garsiai pamąstė, kaip gerai mano vaikams, nes jie turi gražiausias pižamas ir miego dailiausioj patalynėj, o aš tik nutilau - jie nieko neturėjo! Grįžau namo, perrengiau patalynę, įteikiau po pižamą - vaikai labai apsidžiaugė.

- Netrukus jūsų šeima papildys ir dar viena gyvybė?

Laurentina: Taip, birželį laukiame pasirodančio berniuko.

- Ar skaičiavote kiek reikėjo investicijų ir kada jos atsipirks?

Žilvinas: Tie, kurie skaičiuoja, nedaro verslų (juokiasi). 

Laurentina: Jau galiu sau išsimokėti atlyginimą, o ir investuojame dabar palyginus ne tiek daug.

Ačiū už pokalbį!

Nuostabių “Dėdės miego” gaminių ieškokite internetiniame puslapyje www.dedemiegas.lt, o bendraukite www.facebook.com/DedeMiegas.

Taip pat šiuo metu MK facebook puslapyje paskelbėme "Dėdės miego" konkursą, kuriame galima laimėti nuostabią pižamytę su dalininkės piešinukais!

20140128083753-18169.jpg