Verslūs tėvai Vesta ir Šarūnas kuria čiuožynes

Verslūs tėvai Vesta ir Šarūnas kuria čiuožynes

18. Apr 2017, 15:07 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Smagesnį pasaulį vaikams kuria patys tėvai. Tuo galima įsitikinti pasikalbėjus su Vesta ir Šarūnu Marcinkevičiais, kurie norėdami pradžiuginti savo sūnų, sukūrė dailią čiuožynę, o dabar jomis gali džiaugtis ir kiti vaikai!

20170418093225-66539.jpg

- Kaip kilo mintis sukonstruoti čiuožynę?

- Kalėdinė dovana virto verslu (juokiasi). Norėjome mažyliui dovanos, kuri neatsibostų jau po kelių valandų, nes, deja, taip jau būdavo su kai kuriais žaislais. Kalėdų senelis sugalvojo Gabrieliui padovanoti čiuožyklą, o padėjėjams, mums tėvams, liko tik ją nupirkti. Deja, tai nebuvo lengva užduotis, nes tai ką radome - neatitiko lūkesčių. Taip tėčiui kilo mintis pačiam ją pagaminti.

- Ar ilgai užtruko jos gamyba? Kaip sugalvojote dizainą? Kur pirkote medžiagas? Kas gamino?

- Čiuožynė buvo pagaminta labai greitai, per kelias dienas. Kalėdų rytą mažylis ją jau rado po eglute. Spėjome (atsidūsta). Su tėčio pagalba mažylis ją pats ir surinko. Išbandėme visi - didžiausia pramoga kai čiuožia ne tik mažylis, bet ir tėvai.

Norėjome paprasto dizaino, bet kad būtų tvirta konstrukcija, saugi. Derinome prie mažylio naujojo kambario. Pirmasis "blynas" buvo pieštas ranka, su daugybe nelygumų. Tik vėliau visą čiuožynės formą užapvalinome, padailinome. Medžiagos nuo pačios pirmosios čiuožyklos yra naudojamos tik labai kokybiškos iš patikimų firmų. Tai daiktas skirtas vaikams, todėl kiekvieną čiuožyklą gaminam lyg savo vaikui. Visas gamybos procesas buvo atliktas auksarankio tėčio.

- Kaip sugalvojote, kad verta pasiūlyti ir kitiems?

- Pirmieji "klientai" buvo artimieji ir pažįstami. Jie realiai pamatė kiek daug gražių emocijų mūsų mažyliui sukelia čiuožykla. Nuspręsdavo tokią pat turėti ir savo namuose, nes tai puiki pramoga vaikams, dovana ir interjero detalė. Jų paskatinti nusprendėme ją pasiūlyti ir kitiems mažyliams. Šiuo metu tėvai ypač vertina rankų darbą, medinius gaminius. Siekiame, kad tai pilnai atsispindėtų mūsų gaminiuose ir kiekvienas klientas tai pajustų.

- Kas sugalvojo pavadinimą ir kaip?

- Oi, dėl pavadinimo buvo labai daug diskusijų. Norėjome žaismingo, trumpo ir įsimintino pavadinimo. Variantų buvo įvairiausių. Vieną vakarą žaidžiant su vaiku iš vaikystės atsiminimų iškilo personažas Boizis. Mažasis labai teigiamai reagavo išgirdęs šį pavadimą. O mums tėvams diskusijos šiuo klausimu baigėsi. 

20170418093236-30317.jpg

- Kur pardavinėjate čiuožynes?

- Geriausia reklama yra laimingi klientai. Fizinės parduotuvės kol kas neturime, bet ateityje galbūt ir turėsime. Šiuo metu daugelis apie mus sužino „vieni per kitus". Taip pat Facebook puslapis https://www.facebook.com/boizis/ padeda mus rasti naujiems klientams, jiems pateikti naujausius čiuožyklos modelius, spalvas. 

- Ar žadate dalyvauti mugėse?

- Kaip tik pradėjome domėtis mugėmis, parodomis. Norime patys susitikti su klientais, kuriuos domina „Boizio“ čiuožyklos. Sunku nuotraukose perteikti emocijas, kurias patiria mažyliai jomis čiuoždami. Tad mugės puiki proga ir galimybė susipažinti su mūsų gaminiais bei mažyliams jas iškart išbandyti. 

- Kaip planuojate plėstis - gal pasiūlysite daugiau produktų?

- Kiekvieną dieną kylą vis įvairiausių minčių apie tolimesnius produktus (juokiasi). Žinome tik tai, kad viską ką gaminsime, bus gaminama rankomis ir bus susiję su vaikais.  Mūsų tikslas - laimingi vaikai!

- Kokia čiuožynės kaina? Ar negąsdina žmonių? 

- Čiuožynės kaina 90 €. Čiuožykla yra rankų darbo, medinė. Nedarome „konvejerinės" gamybos. Norime, kad kiekviena čiuožykla būtų originali, unikali. Jos skirtos visiems, kurie vertina rankų darbą, medinius gaminius ir žinoma mylinčius vaikus. Tad ir kaina nėra gąsdinanti. 

20170418093249-17537.jpg

- Papasakokite apie savo mažylį. Kas jį prižiūri, kol tėvai kuria čiuožynes?

- Mūsų mažylis Gabrielius ir jam  dabar metukai 7 mėnesiai. Šiuo metu jis laiką leidžia namuose kartu su mama. Jis labai didelis padėjėjas gaminant čiuožyklėlės. Prie kiekvienos gamybos proceso prisideda ir šios mažos rankytės. Tai pat nei viena čiuožykla nėra atiduodama klientui, kol jos neišbando Gabrielius.

- Kaip pasiskirstote darbus? Kuris yra projekto „galva“?

- Visus gamybinius darbus atlieka tėtis Šarūnas, mama Vesta daugiausiai bendrauja su klientais, užsiima reklama. Žinoma tėtis yra projekto "galva", nors mažasis Gabrielius galbūt su tuo nesutiktų :D  Jis tarsi darbų prižiūrėtojas, be jo pagalbos niekas nevyksta (kvatoja).

Ačiū už pokalbį!

„Boizio“ čiuožynes rasite:  https://www.facebook.com/boizis/

20170418093301-70353.jpg