VIDEO: Aromaterapijos specialistės patarimai, kaip kovoti su ligomis

26. Sep 2018, 10:13 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jurgita Baranauskienė yra ne tik trijų vaikų mama, bet ir vaistininkė bei aromaterapijos specialistė, babataskas.lt įkūrėja. Rudenėjant moteris pastebėjo, kad vis daugiau šeimų suskubo į vaistines pirkti vaistų nuo kosulio bei slogos. Tačiau patariama neskubėti griebtis vaistų, o bandyti pasveikti natūraliomis priemonėmis.

Svarbiausia, anot Jurgos, išmokyti vaikus, tik grįžus namo iš lauko, atidžiai nusiplauti rankas. Rankų paviršių reikia plauti kruopščiai, iš visų pusių, riešus, tarpupirščius ir visus pirštus atskirai. 

20180925101119-44507.jpg

Kitas būdas užkirsti kelią ligoms – nosies plovimas specialiu nosies aparatu. Jurgitos šeima naudoja štai tokį. 

20180925101417-37003.jpg

Į jį pilamas vanduo iki žymos, tirpinama specialiai tam pagaminta druska vienkartiniuose pakeliuose. Druskos tirpalą galima pasigaminti ir pačiam - šilto vandens stiklinėje reikia ištirpinti šaukštelį druskos. Rekomenduojama plauti nosį ne tada, kai jau užklupo sloga, o tada, kai pajutote pirmuosius simptomus arba buvote aplinkoje, kurioje buvo sirguliuojančių, sloguojančių žmonių.

Procesas paprastas, neskausmingas, tinkamas vaikams nuo 3 metų.

Rekomenduojama rudenį nepamiršti ir kitų natūralių kovos su virusais būdų.

Pavyzdžiui, Jurgitos šeima namie, specialioje aroma lempoje garina eterinius aliejus, kurių sudėtyje yra čiobrelio, Ravintsaros, levandos, citrinos, kurie valo, dezinfekuoja orą.

Išleidžiant vaiką į darželį ar mokyklą, tam tikrais aroma kvepaliukais galima patepti pulsuojančias kūno vietas - paausius, riešus - tokiu būdu vaiką apsaugome nuo virusų ir išleidžiame saugų.

20180925102143-92150.jpg

Tačiau jokiu būdu Jurga nepataria to daryti savarankiškai, nes ne kiekvienas aliejus tinka vaikams, kūdikiams ar nėščiosioms. 

"Taip pat naudoju aroma mišinį iš čiobrelių ir šventagaršvės, kuris pažadina organizmo imuninę sistemą. Įtriname ir masažuojame vaikų pėdutes. Taip per limfinę sistemą sužadinamas organizmas kovoti su virusais", - patarimus dalino trijų vaikų mama.

20180925102536-98405.jpg

Tik išbandžius visas natūralias priemones, Jurga rekomenduoja griebtis sintetinių. O kol dar nevėlu, greta higienos ir aromaterapijos nepamirškime stiprinti savo ir vaikų imunineto.

Ruduo, anot Jurgos, labai tinkamas metas imunitetui stiprinti, nes kaip tik šiuo metu turime visas prinokusias, užaugusias, subrandintas gėrybes. Jeigu vasara skirta labiau arbatžolėms rinkti, tai ruduo yra tinkamas rinkti uogas, vaisius (obuolius, svarainius ir kt.), spausti sultis, džiovinti ar užsišaldyti ir tokiu būdu pasiruošti šaltai žiemai.

Pavyzdžiui, sudžiovintus aronijų vaisius galima valgyti vienus, su jogurtu arba dėti į vaistažolinę arbatą.

Pasak aromaterapijos specialistės, kasdieniu ritualu turėtų tapti vitamininio, vaikiško punšo gėrimas, kuriam reikia tik:

  • natūralių obuolių sulčių 
  • bei stiprios vaisinės arbatos. 

Taip visa šeima bus apdovanota ypatinga vitaminų doze.

20180925104007-25564.jpg

Skanaus ir būkite sveiki!

Laidą remia:

 

20180911094559-39777.jpg