Video: Strijomis skundžiasi 90 proc. pagimdžiusių moterų

05. Mar 2012, 07:30


Kodėl nėštumo metu atsiranda strijos? Ar galima jų visiškai išvengti? Ir ką daryti, jei jos išvagojo jaunos mamos odą? – šiuos klausimus „Mamyčių klubas“ uždavė gydytojai akušerei – ginekologei.

 

Konsultuoja Vilniaus gimdymo namų gydytoja, akušerė - ginekologė Linda Širšinaitienė:


Kodėl jaunas mamas kankina strijos?


Strijomis, atsirandančiomis nėštumo metu, skundžiasi apie 90 procentų moterų. Jos daugiausia priklauso nuo odos elastingumo ir kitų individualių odos savybių. Tai lemia hormoniniai pokyčiai, kurie vyksta nėštumo metu. Nėštumo metu sutrinka giliojo odos sluoksnio elastino, kolageno gamyba, ir odoje atsiranda baltos ar rausvos spalvos ruoželiai - strijos. Dažniausiai nėštumo metu strijos atsiranda apatinėje pilvo dalyje, taip pat šlaunų paviršiuje ir ant krūtų.

 

Ar įmanoma jų išvengti?


Visiškai išvengti neįmanoma, nes tai sąlygoja hormoniniai organizmo pokyčiai nėštumo metu bei individualios odos savybės. Pavyzdžiui, jeigu oda linkusi į sausėjimą, tikimybė strijoms iš karto didesnė. Bet strijų atsiradimo galimybę galima sumažinti taikant įvairias prevencines priemones nuo strijų. Jos tikrai padės, tačiau, kad strijų visiškai neatsiras, nieks negali garantuoti. Visgi svarbiausia kalbant apie strijas – jų prevencija. Svarbu pradėti naudoti priemones nuo strijų nuo trečio nėštumo mėnesio, maždaug 12 -15 savaičių.

 

Kaip taisyklingai naudoti priemones nuo strijų?


Atkreipiant dėmesį į odos tipą, priemones nuo strijų nėštumo metu reikėtų naudoti nuolat, du kartus per dieną. Įtrinti į odą ryte ir vakare. Oda geriausiai absorbuoja visas medžiagas iš karto po vonios arba po dušo procedūrų. Taigi, išsimaudžius ir nusišluosčius su rankšluosčiu, iš karto reikia tepti priemones nuo strijų. Jos rekomenduojamos naudoti maždaug per tris minutes išsimaudžius, tada geriausiai įsisavinamos odos.

 

O jeigu nėštumo metu priemonių moteris nenaudojo, ar po gimdymo galima pradėti?


Taip, tik tada reikėtų rinktis priemones nuo strijų su didesne veikliųjų medžiagų koncentracija. Jeigu profilaktinėse priemonėse, skirtose naudoti nėštumo metu, tokių  veikliųjų medžiagų yra iki 30 procentų, tai priemonėse, skirtoms jau esančioms strijoms sumažinti, veikliųjų medžiagų koncentracija yra iki 80 procentų.

 

Renkantis produktą teikite pirmenybę natūralios kilmės sudedamosioms medžiagoms. Tai, pavyzdžiui, rasakila, ežiuolė, asiūklis ir kt. Ir, kaip minėjau, labai svarbi jų koncentracija. Patarčiau atidžiai perskaityti priemonės etiketę ir instrukciją.


Kada galima pradėti naudoti priemones nuo strijų pagimdžius?


Galima naudoti Iš karto po gimdymo. Natūrali priemonių sudėtis maitinančiai mamai nekenkia, ir jokios įtakos mamos pienui neturi.  Kitos priemonės, padedančios sumažinti strijų ir didinančios odos elastingumą yra mezoterapiją arba limfodrenažinis masažas. Tačiau jas galima išbandyti tik pasibaigus pogimdyviniam laikotarpiui, maždaug po 6 savaičių.

 

Ar Tu naudojai priemones nuo strijų? Kaip vertini rezultatus?

 

DĖMESIO! Tu gali laimėti Didįjį prizą!

 



Parašyk atsiliepimus (su Lierac produkto nuotraukomis) portale „Mamyčių klubas“, paspaudus mygtuką „Tapk Mamyčių klubo autoriumi“ iki balandžio 4 dienos ir dalyvauk konkurse, kad galėtum laimėti pagrindinį Lierac prizą – grožio komplektą jaunai mamytei – gelį strijų profilaktikai Lierac Phytolastil (100 ml) ir serumą Lierac Mesolift (30 ml) – tonizuojantį ir vitaminų kokteilį veido odai.

 

Sutikime vasarą gražiomis ir švytinčiomis!

 

 

26. Mar 2012, 13:58

As is tu kuriom nepasiseke. ir tiesa sakant tie spec kremai tikrai ne ka daugiau padeda negu gerai rekinantys kremukai, o jai jau ju atsirado, tai ju nepanaikinsi, gal tik siek tiek pagarinsi vaizdeli, pati klausiau ne vieno gyditojo. O viena gyd patare naudoti krema nuo randu, tai jis tikikrai siek tiek padeda, o visa kita tik daug reklamos ☹

22. Mar 2012, 08:27

Laba, nk netepiau nes netikiu tais kremais,ir pas mane striju nera.Ir du kartus buvau nescia.Man gal pasiseke 😀.Bet mano drauge tepesi visa nestuma,jai gerai atsimenu tai AVENT kremu,ir sake padejo.

21. Mar 2012, 11:44

As ju neturiu,nes taip dariau kai laukiausi visada oda tepiau aliejukais,losujonais, kad ji nebutu sausa. Nes jai oda linkusi sauset tai ir atsiranda.Ir dar jai oda yra netampri. o va ir db jau antra karta laukiuosi ir ju ner. vel ta pati darau .Padeda

05. Mar 2012, 20:25

O aš ta nelaimingoji 😃

05. Mar 2012, 14:50

As taip pat ju neturiu . Cia priklauso nuo daug ko ir odos elastingumo,jos prieziuros,genu, nuo priaugtu kilogramu . Mano mama turi po gimdymu , nezinau po antrojo nestumo gal ir atsiras. Per pirmaji nestuma prisiziurejau save, puoselejau oda,masazavau,kremukus naudojau 2 kart per diena ir kg riaugau neperdaug . Manau tai prisideda prie geresniu rezultatui ,nei nieko nedarant .

Krisliukas Krisliukas 05. Mar 2012, 14:05

man nepasisekė ☹ po pirmo gimdymo praėjus savaitei atsirado strijų aplink bambą (kai pilvas traukėsi), nors ir tepiau specialiais kremais, bet nepadėjo..bet po kitų gimdymų daugiau strijų neatsirado

05. Mar 2012, 07:59

Ir man pasiseke😀

05. Mar 2012, 07:34

Man pasiseke, esu ta laimingoji is 10% kuri neturi stiju 😀