Skanūs virtinukai kiek kitaip – tai tie patys varškės virtinukai tik su gaivia prasidėjusios vasaros skonio nata :)
Reikės:
Tešlai:
200 g varškės;
20 g miltų;
80 g vandens;
1 kiaušinis;
Druska pagal skonį.
Įdarui:
300 g braškių;
50 g cukraus.
Padažiukui naudojau grietinę ir cukrų, su trupučiu vanilės.
Gaminimas:
Iš nurodytų ingridientų užmaišyti tešlą. Tešlą iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais.
Imti kvadratą į vidurį dėti braškę ir užspausti kampučius.
Dėti į verdantį vandenį, iškilus dar pavirti 3 – 5 min. Tiekti su mėgstamu užpilu padažiuku.
Pasabos: receptėlį radau internete, tačiau šiek tiek pakoregavau kiekius, nes tarkime jei varškė skystesnė, 20 g miltų tikrai ženkliai per mažai, tad siūlyčiau nebijoti pridėti miltų, jei tešla atrodo per skysta. Ir dar siūlyčiau tešlą bent 15 – 20 min. Palaikyti šaldytuve, tada mažiau limpa ir lengviau kočiojama.
Skanaus.
Roberta
Virtos skonis 😀 nebe tokia kaip šviežia. Jei rūgštesnės tai cukriuko reik nepagailėti 😉
O kaip tos braškės skonis viduj? Stipriai pasikeičia? 😀 labiau virta ar šviežia lieka?
Su mėlynėm ir niam niam, regis "šaltanosiais" tokius virtinukus vadina 😀
Įdomus variantas. Vaikystėje man babytė darydavo virtinius su mėlynėmis. Kiek pamenu, tai labai skanu būdavo. 😀