Virtinukai su braškėmis

Virtinukai su braškėmis

16. Jun 2015, 14:08

Skanūs virtinukai kiek kitaip – tai tie patys varškės virtinukai tik su gaivia prasidėjusios vasaros skonio nata :)

Reikės:

Tešlai:

200 g varškės;

20 g miltų;

80 g vandens;

1 kiaušinis;

Druska pagal skonį.

Įdarui:

300 g braškių;

50 g cukraus.

 

Padažiukui naudojau grietinę ir cukrų, su trupučiu vanilės.

 20150616140438-60321.jpg

Gaminimas:

Iš nurodytų ingridientų užmaišyti tešlą. Tešlą iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais.

Imti kvadratą į vidurį dėti braškę ir užspausti kampučius.

Dėti į verdantį vandenį, iškilus dar pavirti 3 – 5 min. Tiekti su mėgstamu užpilu padažiuku.

Pasabos: receptėlį radau internete, tačiau šiek tiek pakoregavau kiekius, nes tarkime jei varškė skystesnė, 20 g miltų tikrai ženkliai per mažai, tad siūlyčiau nebijoti pridėti miltų, jei tešla atrodo per skysta. Ir dar siūlyčiau tešlą bent 15 – 20 min. Palaikyti šaldytuve, tada mažiau limpa ir lengviau kočiojama.

20150616140651-52767.jpg

Skanaus.

Roberta

17. Jun 2015, 13:24

Virtos skonis 😀 nebe tokia kaip šviežia. Jei rūgštesnės tai cukriuko reik nepagailėti 😉

lina_baj lina_baj 17. Jun 2015, 08:02

O kaip tos braškės skonis viduj? Stipriai pasikeičia? 😀 labiau virta ar šviežia lieka?

16. Jun 2015, 23:23

Su mėlynėm ir niam niam, regis "šaltanosiais" tokius virtinukus vadina 😀

16. Jun 2015, 14:29

Įdomus variantas. Vaikystėje man babytė darydavo virtinius su mėlynėmis. Kiek pamenu, tai labai skanu būdavo. 😀