Ar žinote, kas yra kokorai ir kaip juos pagaminti? Lina siūlo išbandyti. Skanaus!
Taigi, reikės:
virtų trintų bulvių,
kiaušinių,
miltų,
raugintų kopūstų,
morkų,
aliejaus virimui.
Gaminimas
Raugintus kopūstus troškiname tol, kol suminkštės. Kol kopūstai atvės, kepiname tarkuotas morkas (anksčiau morkų nedėdavau, dabar dedu, nes ir vaikas juos labai mėgsta), viską sumaišome.
Iš trintų bulvių, kiaušinių ir miltų minkome tešlą. Tešla neturėtų būti per daug kieta, stenkitės dėti kuo mažiau miltų.
Tešlą iškočiojame ir darome kokorus taip pat kaip virtinius. Verdame aliejuje, kol pagels.
Skanu ir su grietine, ir su spirgučiais.
Skanaus!
Lina
turėtų būt skanu, bet aš su tešlom susipykus 😀