Viskas apie homeopatiją: pokalbis su specialiste Deimante

Viskas apie homeopatiją: pokalbis su specialiste Deimante

08. Feb 2016, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų homeopatei, sveikos mitybos specialistei Deimantei Rapalytei, rašykite klausimus: redakcija@mamyciuklubas.lt

Na o šiandien Deimantė mus plačiau supažindina su homeopatija ir jos pagrindiniais principais bei gydymo būdais.

Kas yra homeopatija ir kokie pagrindiniai jos principai?

Homeopatija - tai holistinės medicinos šaka, kurią naudoja virš 200 mln. žmonių visame pasaulyje. Homeopatija gydo įvairius sveikatos negalavimus vaistais, pagamintais iš augalų, mineralų, metalų, vabzdžių ir kitų medžiagų. Homeopatiniai vaistai gaminami taikant specialų metodą labai juos praskiedžiant, paliekant tik be galo mažą aktyviosios medžiagos kiekį - tokiu būdu pagaminti vaistai stimuliuoja  natūralias žmogaus kūno sveikimo  galimybes.

Beje, homeopatija gali būti taikoma su kitais tradiciniais gydymo būdais.

Kas ir kada gali gydytis homeopatinais preparatais? Apskritai kur pirmiausia kreiptis susirgus, nes šeimos gydytojas dažniausiai paskiria įprastų cheminių vaistų tiek vaikui, tiek suaugusiam.

Homeopatiniais preparatais gali gydytis tiek vaikai, tiek suaugusieji. Reikia pabrėžti, kad homeopatai nediagnozuoja ligų, todėl esant susirgimui, geriausia kreiptis į šeimos gydytoją ir tada spręsti kokiais vaistais gydytis.  

Kokie yra homeopatiniai vaistai, kaip juos teisingai vartoti ir kur laikyti?

Norint teisingai pasirinkti homeopatinį vaistą ir dozavimo būdą, geriausia kreiptis į kvalifikuotą homeopatą, kuris atsižvelgęs į tai, ar liga ūminė, ar chroniška, skirs atitinkamą gydymą. 

Homeopatinius vaistus geriausia laikyti tamsioje, uždaroje vietoje, atokiau nuo stiprių kvapų ir tiesioginės saulės šviesos, bei vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Kokias ligas galima gydyti homeopatiniais vaistais?

Homeopatiniais vaistais yra efektyviai gydomos tiek ūminės, tiek chroniškos ligos. Homeopatinis gydymas tinka net kūdikiams, nėščiosioms ar vyresnio amžiaus žmonėms. 

Ar homeopatiniai vaistai turi pašalinių poveikių? Kiek trunka pats homeopatinis gydymas?

Homeopatiniai vaistai nesukelia šalutinio poveikio, jeigu yra teisingai vartojami. Gydymas gali trukti nuo kelių valandų iki mėnesių, priklausomai nuo ligos ir pačio žmogaus organizmo būklės. 

Ekspertai

Deimantė Rapalytė

Homeopatė, mitybos mokslo ir sveikos gyvensenos specialistė
Deimantė Rapalytė in-vecaku-skola