Labai mėgstu vištieną. Kai yra daugiau laiko vasaros metu, prisiminiau, kad ne vien kotletai gaminami iš mėsos :D Ir nutariau kaskart gaminti kažką skirtingo, taip atradau labai skanų receptuką.
Kai kas nemėgsta prie mėsos saldaus skonio, bet man taip laaabai skanu. Jei ir jūs taip mėgstate, siūlau pabandyti šį receptėlį.
Reikės:
500 g vištienos;
5 šaukštų sviesto;
1 citrinos sulčių;
Druskos;
Pipirų;
Padažui:
5 obuolių;
Žiupsnelio cukraus;
1 šaukštelio cinamono;
1 šaukšto bulvių krakmolo.
Gaminimas:
Vištiena išverdama, supjaustoma gabaliukais, apkepinama su sviestu, apšlakstoma citrinos sultimis.
Obuoliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis. Žievelės užpilamos vandeniu ir paverdamos, sunka užpilama ant obuolių skiltelių ir verdama, kol pasidaro tyrė, suberiamas cukrus, cinamonas. Po dviejų trijų minučių supilamas šaltame vandenyje ištirpintas krakmolas ir užvirinama.
Jei mėgstate ryžius, juos galima išvirti nuo vištienos likusiame sultinyje.
Štai ir viskas, tiekiame ir ragaujame!
labai skaniai atrodo 😀
man ir su zaliais obuoliais skanu vistiena😃
Aš skonį jau įsivaizduoju 😀 močiutė kažką panašaus gaminusi yra, liuks 😀
Na išvaizda gal nevilioja, nemoku gražiai nufotografuoti, kad norėtųsi suvalgyti 😀
skaniai atrodo 😀 👍 🌷
tai o kaip vištą kepa prikimšta obuoliais? manau obuoliai prie vištos dera 👍
nu maniskiui cinamonas nelabai, bet pasizimyjau receptuka 😃 reikes ismegint
Kadangi neturėjau senų, tai naudojau tik nuo obels, dar visai maži, rūgštoki, bet dedasi cukrus tad rūgštumo nesijaučia.
Kaip kam skaniau.
liuks roberta😀
esu valgius vistiena su obuoliais,labai skanu 😉 👍
idomiai skamba vistiena su obuoliais. bet kita vertus, ir lasinius kai kas su obuoliais valgo. o siaip kokius obuolius geriau rinktis siam receptui - rugstesnius ar saldesnius?