Vištiena su obuolių ir cinamono padažu

Vištiena su obuolių ir cinamono padažu

26. Jul 2011, 00:00

Labai mėgstu vištieną. Kai yra daugiau laiko vasaros metu, prisiminiau, kad ne vien kotletai gaminami iš mėsos :D Ir nutariau kaskart gaminti kažką skirtingo, taip atradau labai skanų receptuką.

 

 

Kai kas nemėgsta prie mėsos saldaus skonio, bet man taip laaabai skanu. Jei ir jūs taip mėgstate, siūlau pabandyti šį receptėlį.

 

Reikės:

 

500 g vištienos;

5 šaukštų sviesto;

1 citrinos sulčių;

Druskos;

Pipirų;

 

Padažui:

 

5 obuolių;

Žiupsnelio cukraus;

1 šaukštelio cinamono;

1 šaukšto bulvių krakmolo.

 

 

 

Gaminimas:

 

Vištiena išverdama, supjaustoma gabaliukais, apkepinama su sviestu, apšlakstoma citrinos sultimis.

 

 

 

Obuoliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis. Žievelės užpilamos vandeniu ir paverdamos, sunka užpilama ant obuolių skiltelių ir verdama, kol pasidaro tyrė, suberiamas cukrus, cinamonas. Po dviejų trijų minučių supilamas šaltame vandenyje ištirpintas krakmolas ir užvirinama.

 

 

 

Jei mėgstate ryžius, juos galima išvirti nuo vištienos likusiame sultinyje.

 

 

 

Štai ir viskas, tiekiame ir ragaujame!

26. Jul 2011, 18:19

labai skaniai atrodo 😀

26. Jul 2011, 16:07

man ir su zaliais obuoliais skanu vistiena😃

26. Jul 2011, 14:37

Aš skonį jau įsivaizduoju 😀 močiutė kažką panašaus gaminusi yra, liuks 😀

26. Jul 2011, 13:13

Na išvaizda gal nevilioja, nemoku gražiai nufotografuoti, kad norėtųsi suvalgyti 😀

26. Jul 2011, 13:06

skaniai atrodo 😀 👍 🌷

26. Jul 2011, 12:45

tai o kaip vištą kepa prikimšta obuoliais? manau obuoliai prie vištos dera 👍

26. Jul 2011, 09:07

nu maniskiui cinamonas nelabai, bet pasizimyjau receptuka 😃 reikes ismegint

26. Jul 2011, 08:23

Kadangi neturėjau senų, tai naudojau tik nuo obels, dar visai maži, rūgštoki, bet dedasi cukrus tad rūgštumo nesijaučia.
Kaip kam skaniau.

26. Jul 2011, 08:19

liuks roberta😀

26. Jul 2011, 06:57

esu valgius vistiena su obuoliais,labai skanu 😉 👍

laurora laurora 26. Jul 2011, 00:25

idomiai skamba vistiena su obuoliais. bet kita vertus, ir lasinius kai kas su obuoliais valgo. o siaip kokius obuolius geriau rinktis siam receptui - rugstesnius ar saldesnius?