Vištiena ir daržovės puikus derinys, o šis patiekalas šiek tiek primenantis vasarą.
Reikės:
2 vnt. vištienos filė
raudonos paprikos
geltonos paprikos
cukinijos
baklažano
Vištienos marinatui:
3 v.š. aliejaus
2 skiltelių česnako
2 v.š. sojų padažo
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
juodųjų pipirų
vištienos prieskonių
džiovinto raudonėlio
T.p. reikės medinių iešmelių.
Vištienos filė supjaustome nedideliais gabaliukais. Užpilame sumaišytais marinato ingredientais ir paliekame bent kelias valandas marinuotis.
Medinius iešmelius dedame į vandenį ir pamirkome 30 min. Per tą laiką pasiruošiame ir susismulkiname daržoves.
Ant iešmelių pakaitomis veriame mėsą ir daržovių gabaliukus. Imame kepimo formą, kurios plotis būtų šiek tiek mažesnis, nei iešmelių ilgis
Prieš kepant į kepimo formą įpilkite šiek tiek vandens.
Kepame 200°C orkaitėje, kol mėsa gražiai apskrus.
Kepimo metu iešmelius galima keletą kartų pasukti, kad mėsa tolygiai apskrustų.
Skanaus.