Vištienos vėrinukai

Vištienos vėrinukai

29. Mar 2015, 18:31 jaldija jaldija

Velykos - pavasario šventė, tad ir mūsų mėgiamas patiekalas, primenantis gamtą. Primenantis, kad gamtoje jau netrukus vėl kepsime šašlykus.  Na šįkart ne gamtoje, o orkaitėje gaminame vištienos vėrinukus, ne ką nusileidžiančius šašlykams.
Prireikė:
1,5 kg. vištienos ( naudoju šlaunelių mėsą)
Marinatui:
2 valg. šaukštai sojos padažo
0.5 st. aliejaus
1 a. šaukštelis druskos
1a. šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1a. šaukštelis džiovinto baziliko
1a. įaukštelis medaus
1 citrinos sultys ( neturėjau, tai tiesiog panaudojau citrinos sulčių).
20150329182926-46338.jpg
Pasigaminus marinatą, supilti ant paruoštos mėsytės ir marinuoti 12 val.
Mėsą suverti ant iešmelių, išmirkytų vandenyje.
Iešmelius sudėti ant kepimo skardos , į skardą įpilti vandens.
20150329183004-92211.jpg
Kepti apie 45 min. 180 laisnių karštumo orkaitėje. 

Skanaus.
20150329183036-71365.jpg