Neturite sodo... O gal turite sodą, bet neturite vyšnių? O vyšnių kvapo namuose vistiek norisi... Tad pabandykite išsivirti šį vyšnių lapų sirupą, kuriam reikės:
50 vyšnių lapų,
kupinos saujos vyšnių su kauliukais arba apie 100 g ar daugiau aronijų uogų (vyšnios arba aronijos reikalingos dėl spalvos. Jei spalvos nereikia, galima virti ir be uogų),
arbatinis šaukštelis citrinos sulčių arba apie pusę arbat. šaukštelio citrinos rūgštelės,
0,5 litro vandens,
pusė kilogromo cukraus.
Vyšnių lapus ir uogas nuplauti, užpilti vandeniu ir pavirti apie 20-25 min. Nusunkti, sudėti cukrų, rūgštelę ir pakaitinti, kol cukrus ištirps. Jei sirupas bus skirtas ilgesniam laikymui, supilstyti į paruoštus vakavimui stiklainėlius, sandariai uždaryti ir laikyti vėsiai.
Skanaus :).
Juodųjų serbentų lapai irgi savo turėtų aromato priduot. Galima vien iš jų lapų virti - bus juodųjų serbentų skonio.
zinau,zinau si recepta ...jis pamenu pries 30 metu buvo "ant bangos" esu isbandziusi bet mano receptuose dar 5 lapai juoduju serbentu
Na čia senas receptukas- dar mano mamos prieš kokius 25m. išbandytas 😀. Naudodavom gaivai daugiausia daryt.
Dar neteko girdėti tokio receptuko! 👍😀
kaip įdomu👍