Vyšnių lapų sirupas

Vyšnių lapų sirupas

04. Aug 2015, 09:03 Natele Natele

Neturite sodo... O gal turite sodą, bet neturite vyšnių? O vyšnių kvapo namuose vistiek norisi... Tad pabandykite išsivirti šį vyšnių lapų sirupą, kuriam reikės:

50 vyšnių lapų,

kupinos saujos vyšnių su kauliukais arba apie 100 g ar daugiau aronijų uogų (vyšnios arba aronijos reikalingos dėl spalvos. Jei spalvos nereikia, galima virti ir be uogų),

arbatinis šaukštelis citrinos sulčių arba apie pusę arbat. šaukštelio citrinos rūgštelės,

0,5 litro vandens,

pusė kilogromo cukraus.

Vyšnių lapus ir uogas nuplauti, užpilti vandeniu ir pavirti apie 20-25 min. Nusunkti, sudėti cukrų, rūgštelę ir pakaitinti, kol cukrus ištirps. Jei sirupas bus skirtas ilgesniam laikymui, supilstyti į paruoštus vakavimui stiklainėlius, sandariai uždaryti ir laikyti vėsiai.

20150804090135-54841.jpg

Skanaus :).

Natele Natele 04. Aug 2015, 17:08

Juodųjų serbentų lapai irgi savo turėtų aromato priduot. Galima vien iš jų lapų virti - bus juodųjų serbentų skonio.

Gintarep Gintarep 04. Aug 2015, 15:10

zinau,zinau si recepta ...jis pamenu pries 30 metu buvo "ant bangos" esu isbandziusi bet mano receptuose dar 5 lapai juoduju serbentu

Natele Natele 04. Aug 2015, 10:04

Na čia senas receptukas- dar mano mamos prieš kokius 25m. išbandytas 😀. Naudodavom gaivai daugiausia daryt.

04. Aug 2015, 09:45

Dar neteko girdėti tokio receptuko! 👍😀

jaldija jaldija 04. Aug 2015, 09:43

kaip įdomu👍