Mums reikės:
1 stiklinės be kauliukų vyšnių
1 stiklinės be kauliukų kaukazietiškų styvelių
5 šaukštų vyno
1 šaukšto medaus
3 gabaliukų kiaulienos karbonado
Mėsai prieskonių
2 česnakų žiedynų
1 aitriosios paprikos
Suberiame išvalytas vyšnias
Kaukazietiškas slyveles
1 česnako žiedyną, nes kitą naudosim mėsos įčesnakinimui
1 čili pipirą
Oi, gavosi toks milžiniškas...
na, va šitą dedame...
Viską susmilkiname su smulkintuvu, kažkiek įpylę vyno.
Susmulikinę supilame į puodą su likusiu vynu ir verdame apie 10 min. pamaišant ant silpnos ugnies.
Nukėlę puodą, truputėlį palaukiame ir sudedame medų, išmaišome.
Kol verda pagardas susipjaustome bulvę.
Kadangi išaugo drambliuko dydžio, tai jos mums pusės užteko ir kepame atskirai su mėsyte, kuri buvo šiek tiek pamarinuota vynuogių acte.
O dabar jau ragaujame su iš daržo nuskintais agurkais ir krapais.
Likusį pagardą išpilstome į indelius, kurių sudėtį vaikas nupiešia.
Oi, indelis atrodo būtų lyg pusės litro...Tad patikslinu, kad pagardams naudojame stiklinukus, kurių tūris 100 g. arba 50 g.
Tad štai kaip šauniai padirbėjome visos.
Pagardą primygtinai siūlau visiems išbandyti, kas mėgsta aštrius, o jei kas nemėgsta, tai nedėkite čili pipiro.
Skanaus!
Gintarė su mažąją šeimininke-dizainere Birute
Turėtų būti skanus pagardas 😉
Norėtųsi paragauti! 😀
Kaip skandinaviška 👍 😀
Oi jaučiu kaip skanu,taip ir norisi paragauti😀Šauniai padirbėjo ir dizainerė😃