Žaismingas auklėjimas

Žaismingas auklėjimas

23. Oct 2014, 18:05 Gintarep Gintarep

 

Ši savaitė  mums buvo gerokai sunkesnė. Sunkiai mums sekėsi dažnai įgyvendinti teikiamus  patarimais, bet visus tikrai išbandėme. Ką kokybiškiau, ką mažiau kokybiškai.

Gal labiausiai patiko mini konkursai, tik savaip interpretuoti.

Ankščiau mes irgi panašiai elgėmės pvz. būdavo tarp mūsų kas pirmas nueis  praustis ir plauti dantukų. Šį kartą mes patobulinome šią dalį ir viskas vyko panašiai, tik laimėtojas galėjo išsirinkti prizą t.y. kokį filmuką žiūrės, kokią knygą skaitys. Jei pvz. mama pirmoji išsivalo dantis, mama ir nusprendžia kokį filmuką jungti, kokią knygą skaityti, kokias priemones naudoti masažo darymui pvz. su aliejuku ar be jo  ar  tiesiog be „prizo“ eiti miegoti.

 

Bandėme ir apsivilkti pižamą taip,kaip  projekto vadovė pasiūlė t.y.: 

  • Apsivilkti pižamą: duodame juokingą nurodymą - apsivilkti išvirkščią pižamą, ant rankų užsimauti kojines ir pan. Laimi tas, kuris pirmasis apsirengia taip, „kaip nedaroma“.

    Oi, ko tik tėtė su vaiku neprisigalvojo.  Maniau, kad maikutės liks suplėšytos, nes jos „pavirto” pedkelnėmis .

    Susitvarkymo būdas irgi nukrypo savo linkme, nes  iš  flamasterių nepavyko pastatyti  nei bokšto, nei kokio kito statinio.  Tai vaikas iškart sukluso,kad  tuos flamasterius tėtė/mama  kraus ne į statybinių medžiagų maiša, o atliekų maišą, nes jie neatlieka  statybinių  medžiagų funkcijos.

  • Mamos / tėtės tylėjimas. 

  • Žaidimas „Tyla sėdint ant kėdės“.  

    Vaikas labai garsiai atėjęs iš darželio  namie šneka. Sakyčiau nešneka, o rėkia. Visaip bandydavau sutarti, kad bent truputuką tyliau kalbėtų. Net nežinau kodėl taip garsiai? Gal,kad  grupėje tik kelios mergaitės, o likusieji berniukai?  Kai mes  su tėtė kalbam, būtinai bando mus pertraukti. Tad labai tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje  pasirodė šis tylos patarimas

  • Užsirašinėkite.

     Šis  punktas mums jau tapo komiksu, nes ne mes užrašinėjam, o vaikas. Jei kas vaikui nepatinka ką daro/liepia  senelis, jam užrašo angliškai, tad mūsų su tete  pareigos- išversti.

  • Pamojuokite stebuklų lazdele.

    Geras patarimas. Juo labiau,kad vaikas turėjo užsiėmimą norimą lazdelę pasigaminti. Ir ši lazdelė jau įgavo stebuklingųjų galių.

  • Atkartokite, ką sako vaikas.

    Irgi pasinaudojome, tikimės jis mums „prigis”. Tik va, vaikas irgi kaip papūgėle viską kartoja, ką aš pasakau.

     

  • „Stebuklingas maišas“.

    „Stebuklingas maišas” pas mus būdavo, tik jis su visu turiniu keliaudavo į palėpę ir tikrai neatrišdavome po kelių dienų. Dabar bandysime jį dažniau atrišti, o gal jis bus tuščias?

jaldija jaldija 23. Oct 2014, 20:53

Smagiai gyvenat 👍