Žaismingų veiklų knyga

Žaismingų veiklų knyga

29. Oct 2020, 00:29 irmantaite irmantaite

Į mano rankas patekusi knyga "Parenkite savo vaiką mokyklai, manau sudomintų ne vieną mamą ar tėtį. Šioje knygoje pateikta 500 psichomotorinių žaidimų 2-6 metų vaikams. Su psichomotorine veikla susiję įgūdžiai ir elgsenos pagrindai yra neatsiejami nuo vaiko sėkmės mokykloje - sugebėjimo skaityti, rašyti ir skaičiuoti.

Neabeboju jog mamos iš tiesų yra be galo sumanios ir kūrybingos, sugalvojančios begalę užsiėmimų ir žaidimų savo vaikams. Gali būti, jog net kai kuriuos ir be šios knygos pukiai taiko. 

Šioje knygoje pateikiami pratimai lavinantys bendrąją motoriką (tai vaiko judesių visuma, kuriuos privalo kontroliuoti)

Smulkioji motorika ugdo subtilius judesius, padedančius geriau kontroliuoti ir koordinuoti pirštus, rankas, akis ir t.t. Šie pratimai labai svarbūs mokantis skaityti,nes skaitymo įgūdžiams formuoti reikalinga nuovokair motorika.

Kūno įsivaizdavimas - tai mūsų pačių kūno suvokimas. Kad vaikas tiksliai atliktų kūno judesius, turi įsivaizduoti visas savo kūno dalis ir jų tarpusavio ryšį. Nepažindamas savo kūno vaikas daro daug nereikalingų judesių, o tai sukelia nepasitikėjimo savimi jausmą.

Lateralizacija - tai dažnesnio vienos kurios kūno pusės naudojimo tendencija. Skaitymo sunkumų kyla dėl įvairių priežasčių, o viena jų - kairės ir dešinės painiojimas.

Knygoje taip pat pateikiami pratimai išmokti orientavimuisi erdvėje, laike ir tempe. Pratimai regimajai atminčiai, klausos gebėjimas atskirti, girdimajai atminčiai, dėmesingumui ugdyti. 

Manau net jau einantiems į pirmą klasę dauguma pratimų puikiai tinka. Į mokyklą tik po kelerių metų, bet laikas greitai bėga...