Mums reikėjo litro vandens, šešių šaukštų kaktuso sulčių, pagardintų labai mažu kiekiu cukraus, pakelio želatinos.
Užverdame vandenį, jį truputėlį pravėsiname, sudedame želatinos laminuotas aštuonias plokšteles (ant pokelio parašyta, kad reikia dvylika, bet tuomet jau tektų su peiliu pjaustyti).
Labai gerai išmaišome t.y. ištirpiname želatiną, supilame kaktusų sultis, kurias labai menkai pasaldiname ir išpilstome į taures. Dedame į šaldytuvą dviems valandoms.
Ketinau dar ant viršaus ledų patiekti, bet nespėjau. Buvo staigiai tas litras išragautas.
Gavosi labai gražios raudonos spalvos žėlė. Lyg tikras raudonas vynas, tik forma ir skonis to, ką gaminau.
Teks vėl gaminti.
Jums reiktų kaktusų receptų knygą išleist 😃
Super👍
Ir dar kokteilis iš kaktusų žiedų 👍 Neteko dar tokių gurmanų desertų ragaut 😀
Buvo uogienė iš kaktusų, dabar želė - puikiai galima pragyventi 😉 Kur jūs dabar su šeima, Gintare?