Žemaitiški blynai

Žemaitiški blynai

23. Feb 2010, 08:00

 

Kaip aš mėgstu žemaitiškus blynus, mmm...galėčiau valgyti ir valgyti.

 

Reikės:

1 kg virtų bulvių

8 šaukštų miltų

3 vnt. kiaušinių

1 nedidelio svogūno

200 g virtos mėsos

2 šaukštų sviesto

druskos, pipirų pagal skonį

aliejaus kepimui

 

Gaminimas

 

Virtas bulves sumalti mėsmale, įmušti kiaušinius, suberti miltus, pasūdyti ir gerai išminkyti. Sumalti virtą mėsą, svogūną supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti, po to sudėti į sumaltą mėsą, pridėti pipirų, druskos ir išmaišyti.

 

{pic:1}

{pic:2}

 

Iš paruoštos bulvių tešlos daryti paplotėlius, įdėti paruoštos mėsos, užlenkti ir suformuoti apvalius blynelius. Pavolioti likusiuose miltuose ir kepti keptuvėje su aliejumi ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus.

 

{pic:3}

{pic:4}

{pic:5}

{pic:6}

{pic:7}

{pic:8}

 

Patiekti su grietine ir sviestu, galima ir su spirgučių padažu.

 

Skanaus!

 

Jurgita Pečiukonienė

19. Jan 2011, 14:45

na mano seimyna taip pats labai megsta zemaiciu blynus, bet as jos biskeli kitaip darau per puse dedu ir miltu ir krakmolo

24. Feb 2010, 12:11

labai megstu zemaiciu blynus mmmmmm...😀

24. Feb 2010, 10:52

Ačiū už idėją pietums.

23. Feb 2010, 19:54

Labai skaniai atrodo 😀

23. Feb 2010, 18:10

as taj tingiu tokius daryt daug labai darbo reik kol bulves isverdi, tada mesa mali, lipdaj aj vargas tik...😀

23. Feb 2010, 17:32

kepu ir as tokius😉

23. Feb 2010, 15:57

musu seima visa valgo tokius blynukus nei riebalai nieks netrukdo

23. Feb 2010, 15:26

Skanu, bet as riebiai negaliu valgyti, skrandis sustoja ir bloga pasidaro.Anksciau taip nebuvo, bet pastaruoju metu taip yra.

23. Feb 2010, 13:16

aš verdu nuskustas bulves, tingiu po to terliotis man taip greičiau 😀

23. Feb 2010, 13:07

O bulves verdat nuskustas ar su lupenom?

23. Feb 2010, 12:00

mes taip pat gaminam dažnai juos,mum labai patinka.Tik kartais įdara kotokį darom,pvz.sūris tarkuotas dešra ir svogūnai.Labai skanu😀

23. Feb 2010, 11:49

Skanu ir mes labai mėgstame žemaitiškus blynus...

23. Feb 2010, 11:20

mes taip pat labai megstam blynus,tik as dedu krakmola,o ne miltus😀

23. Feb 2010, 10:26

Užsimaniau žemaitiškų blynų... 😉 😀

23. Feb 2010, 10:19

Aš dažniausiai darau juos kai lieka bulvių košės, kad nereiktų išmesti, nes niekas nebevalgo 😀 beto įtarkuoju dar ir žalią bulvę, kažkaip skaniau būna 😀 o paplotėlių atskirai nedarau, tiesiog imu masės ir įdėjus mėsą, surormuoju pailgus ploksčius blynus 😀

23. Feb 2010, 10:18

nuostabu 😀

23. Feb 2010, 09:55

kaip skanu 😉