Žiedinio kopūsto blynelių receptas

Žiedinio kopūsto blynelių receptas

18. Oct 2016, 16:27 Loreta_K Loreta_K

Mūsų mėnesio top'as - kopūsto brolio - kalafioro arba žiedinio kopūsto blyneliai su sūriu, juos labai pamėgo ir godžiai valgo mano berniukai, vyresnėlis Gediminas nepamiršta man parduotuvėje priminti, kad reikia nusipirkti žiedinį kopūstą!

Iš nurodyto kiekio iškepsite apie 14-16 blynelių, reikės: 1 pusė nedidelio žiedinio kopūsto, 1 kiaušinio, 2 valgomųjų šaukštų miltų, 80 g. fermentinio sūrio, 1 skiltelės česnako, žiupsnelio druskos, ghee sviesto kepimui.

Ruošiame žiedinio kopūsto su sūriu blynelius:

Žiedinį kopūstą išskaidome žiedynėliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu, pasūdome, dedame ant ugnies ir po užvirimo verdame 5 – 8 minutes stebėdami, kad nepervirtų, išvirusius perliejame šaltu vandeniu ir atvėsiname. Kiaušinį išplakame, beriame tarkuotą sūrį, miltus, druską, įtarkuojame ar išspaudžiame česnako skiltelę (jei mėgstate), įmaišome šiek tiek pasmulkintus ar pertrintus šakute išvirusius žiedinius kopūstus ir gerai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų arba kepame ant ghee sviesto (mes pagaliau jį prisijaukinome ir kepėme ant jo) po 3-5 minutes iš abiejų pusių. Valgėme su natūralaus skonio jogurtu. Skanaus!

Vytulka Vytulka 19. Oct 2016, 22:19

Rytoj kepsim 😀

lina_baj lina_baj 19. Oct 2016, 11:03

Super! Būtinai išbandysim!

jaldija jaldija 18. Oct 2016, 21:38

Tikrai skanu👍