Žiedinio kopūsto maltinukų receptas

Žiedinio kopūsto maltinukų receptas

01. Mar 2017, 19:30 Loreta_K Loreta_K

Sveiki,

Prisivalgę iki soties per Užgavėnes blynų, pavasarį nusprendėme pasitikti su labai lengvais ir skaniais orkaitėje keptais žiedinio kopūsto maltinukais. Jie vaikams taip patiko, kad vyresnėlis jų užsiprašė rytojaus pietums! Dalinamės receptu-šešiems vidutinio dydžio žiedinio kopūsto maltinukams iškepti reikės:

Pusę nedidelio žiedinio kopūsto

1 kiaušinio

2-3 valgomųjų šaukštų „Spelta“ miltų

1 rutulėlio mocarelos sūrio (125g.)

Žiupsnelio smulkintų krapų

1 skiltelės česnako

Saujos džiuvesėlių

Žiupsnelio druskos

Ruošiame žiedinio kopūsto maltinukus: Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynėliais, dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu. Dedame ant vidutinio kaitrumo ugnies ir verdame apie 3 minutes po užvirimo. Nusunkiame vandenį, dedame žiedinį kopūstą į dubenį ir atvėsiname. Žiedinį kopūstą susmulkiname šakute arba peiliu. Dedame į dubenėlį, beriame miltus, smulkintą mocarelos sūrį, įmušame kiaušinį, pabarstome druska, krapais ir gerai išmaišome. Formuojame norimo dydžio maltinukus, juos apvoliojame maltuose džiuvesėliuose, dedame ant kepimo skardos. Kepame iki 190 laipsniu įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, apverčiame ir dar kepame 15 minučių.

20170301192727-44379.jpg

Mes juos valgėme su salotomis ir virtomis bulvytėmis. Skanaus!