Žiedinių kopūstų apkepas

Žiedinių kopūstų apkepas

05. Oct 2011, 00:00

Zitos žiedinių kopūstų apkepas...

 

Reikės:

Galvutės žiedinio kopūsto (kalafioro)- apie 500 g (gali būti daugiau)

Svogūnas - 1 vnt.

Vištienos krūtinėlės - apie 0,4 kg.

 

Užpilui:

300 ml pieno

3 kiaušiniai

Česnako skiltelė

Druska, pipirai

Sūris

 

Paruošimas:

 

Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti išskirtus nedideliais gabaliukais kopūsto žiedynus, pavirti 3 min., sudėti į kiaurasamtį.

 

Pakepinti svogūną ant aliejaus apie 1 min., po to sudėti nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną, pakepti, įdėti vištienos prieskonių druskos, po to sudėti kopūstus ir pakepinti kokią 1 min.

 

Visą šitą masę sudėti į kepimo indą, užberti krapų, užpilti užpilu (suplakti kiaušiniai su pienu, išspaustu česnaku, druska, pipirais), užberti tarkuotą sūrį. Kepti apie 30-40 min, 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Štai taip atrodo paruoštas kepti.

 

Bandžiau vietoj vištienos dėti kumpio, bet su vištiena skaniau.

O taip atrodo jau lėkštėje:)

 

SKANAUS.

09. Oct 2011, 23:10

lila, taip,su kalafijoru😀😀

09. Oct 2011, 23:09

sorry,nepamačiau tokio recepto😀

09. Oct 2011, 23:08

Žinoma,aš dar bandžiau su kumpiu,bet su vištiena man labiau patiko😀

05. Oct 2011, 15:48

labai skanu su migdolais kepinti zied.kop

05. Oct 2011, 15:28

isbandziau 😀as kaip tik viriau vistienos slauneles,tad jas ir panaudojau,ir visai skaniai isejo 😀

05. Oct 2011, 12:55

Dievinu ziedini kopusta,butinai ismeginnsiu! O mesyte manau galima deti tokia,kokia kam labiau prie sirdies...

05. Oct 2011, 11:47

manau skanu, reikes isbandyti 😀