Zitos žiedinių kopūstų apkepas...
Reikės:
Galvutės žiedinio kopūsto (kalafioro)- apie 500 g (gali būti daugiau)
Svogūnas - 1 vnt.
Vištienos krūtinėlės - apie 0,4 kg.
Užpilui:
300 ml pieno
3 kiaušiniai
Česnako skiltelė
Druska, pipirai
Sūris
Paruošimas:
Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti išskirtus nedideliais gabaliukais kopūsto žiedynus, pavirti 3 min., sudėti į kiaurasamtį.
Pakepinti svogūną ant aliejaus apie 1 min., po to sudėti nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną, pakepti, įdėti vištienos prieskonių druskos, po to sudėti kopūstus ir pakepinti kokią 1 min.
Visą šitą masę sudėti į kepimo indą, užberti krapų, užpilti užpilu (suplakti kiaušiniai su pienu, išspaustu česnaku, druska, pipirais), užberti tarkuotą sūrį. Kepti apie 30-40 min, 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Štai taip atrodo paruoštas kepti.
Bandžiau vietoj vištienos dėti kumpio, bet su vištiena skaniau.
O taip atrodo jau lėkštėje:)
SKANAUS.
lila, taip,su kalafijoru😀😀
sorry,nepamačiau tokio recepto😀
Žinoma,aš dar bandžiau su kumpiu,bet su vištiena man labiau patiko😀
labai skanu su migdolais kepinti zied.kop
isbandziau 😀as kaip tik viriau vistienos slauneles,tad jas ir panaudojau,ir visai skaniai isejo 😀
Dievinu ziedini kopusta,butinai ismeginnsiu! O mesyte manau galima deti tokia,kokia kam labiau prie sirdies...
manau skanu, reikes isbandyti 😀