Žiemos blogas - "Teo žiemos atradimai" (VIII)

Žiemos blogas - "Teo žiemos atradimai" (VIII)

26. Feb 2018, 01:37 Wiewa Wiewa

Vaikai pažindami ir tyrinėdami juos supančią aplinką, žaidimų ir kūrybinių užduočių pagalba, gali mokytis natūraliai. Gal ir todėl mūsų namuose pilna įdomios veiklos. Todėl aš kasdien stengiuosi nustebinti savo sūnų. Auginu jį taip, kaip man atrodo geriausia ir todėl aš jam visada turiu laiko. Mano didžiausias džiaugsmas - matyti jo kupinas sudidomėjimo akis, noriu jam parodyti, kuo įdomesnį pasaulį. Kad mano Teo, niekada neprarastų noro ir toliau jį tyrinėti. Ir aišku, noriu, kad jis niekada nenustotų svajoti ir atrastų vis kažką naujo ir įdomaus. Kad būtų atviras pasauliui, kad visada norėtų daugiau.
Tokiais užmojais bėga dienos ir baigiasi, bei prasideda naujos savaitės.
Mes, kaip visada nenuobodžiaujame ir išbandome vis kažką naujo. Keliomis veiklomis pasidalinsiu ir su jumis.
Švenčiant Lietuvos nepriklausomybę ir jos 100-metį darėme visokius smagius spalvotus rankų antspaudus. Teo ypač jie patinka.

20180226012928-92586.jpg

Taip pat, į tą pačią Lietuvos trispalvės temą, buvau nudažiusi vandenį su maistiniais dažais ir jį užšaldžiau su mediniais pagaliukais. Išbandėmė naują paišymo techniką.
Šitaip paišome, jau antrą kartą. Labai įdomu.

 20180226013032-36548.jpg

Ir visos praeitos savaitės 'vinimi' buvo spalvoti ryžiai!
Juos taip pat, kaip vandenį dažiau maistiniais dažais. Po kelias saujas ryžių supyliau į užklijuojamus maišelius, nes taip saugiai ir švariai galima nudažyti daugiau, kaip kilogramą ryžių, neišsitepant, nei rankų, nei yra reikalingi papildomi indai. Užtrukau gerą pusvalandį, nes ryžius reikėjo palikti - visiškai išdžiūti.
Pirmas spalvotų ryžių žaidimas buvo: rasti pasislėpusias abėcėlės magnetines raides - pritraukti su magnetu. Puikiai tiko pasimokyti raidžių ir plėsti žodyną, juk Teo jau - 2. Tai ir ieškojome, ir rūšiavome, ir šiaip pilstėme tuos gražiuosius ryžius.

20180226013606-62033.jpg

Na, o po kelių dienų kilo mintis, pagaminti ryžių pilstymo mechanizmą, nes pilstyti ryžius iš vienos talpos į kitą, Teo patiko labiausiai. Todėl karštų klijų pagalba, sukonstravau leikučių sienelę, su kuria dabar žaidžia kasdien.

 20180226013654-73339.jpg

Smagios tos mūsų dienos! Tikiuosi, atradote, ką nors įdomaus ir aktualaus ir savo mažiausiems ;)
Geros, linksmos, turiningos ir svarbiausia sveikos savaitės Jums!

Linkėjimai,
Wiewa ir Teo
https://www.facebook.com/CiaoTeoBlog/