Žinomų žmonių sukurti kalėdiniai medeliai bus parduodami aukcione

Žinomų žmonių sukurti kalėdiniai medeliai bus parduodami aukcione

17. Dec 2014, 18:09 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Jau šį penktadienį interjero centre „Domus galerija“ 16 val. vyks žinomų Lietuvos žmonių sukurtų kalėdinių

medelių aukcionas. Renginio metu bus galima įsigyti 11 medelių, kuriuos sukūrė Vaidas Baumila su Egle

Kernagyte-Dambrauske, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė, aktorė Gabija Ryškuvienė su mama, Lavija Šurnaitė

su kolege Birute Lavickiene, Juozapavičių ir Radzevičių šeimos bei kiti. Visos surinktos lėšos bus skiriamos

Vytauto Kernagio fondo vykdomam projektui „Gėrio menas“, kurio metu onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams orgnizuojamos meninės dirbtuvės. Žinomų žmonių kurtos eglutės – pačios įvairiausios, kai kurios net visai neprimenančios tradicinės žaliaskarės.

Lavija Šurnaitė su Birute Lavickiene eglutę sukūrė iš statybinių medžiagų: silikono, akrilo bei plokštės, Vytaras Radzevičius su sūnumi sukūrė „berniokišką“ eglutę iš medinių lentelių, Juozapaičių šeima eglutę suvijo iš siūlų, o grupė „Liūdni slibinai“ eglutę nusprendė papuošti be jokių įmantrių žaisliukų – svarbiausiu jos akcentu tapo draugiškumą simbolizuojanti ant viršūnės tupinti voverytė.

Originalumu išsiskyrė ir kitų kūrėjų medeliai: aktorės Editos Užaitės, televizijos laidų vedėjos Rūtos Lukoševičiūtės, aktorės Gabijos Ryškuvienės, Jasaičių šeimos. Dizainerė Viktorija Jakučinskaitė eglutę pagamino iš natūralių šakų, papuošdama baltais, minkštais žaisliukais – moteris juokauja, kad tai eglutėje besislepiančių kiškių uodegos. Žinomų žmonių kurtas eglutes vis dar galima apžiūrėti: jau beveik dvi savaites jos eksponuojamos pirmame interjero centro „Domus galerija“

Visi iki vieno kūrėjai tiki, kad svarbu ne tai, kaip atrodo eglutė – kiekvienas žmogus ją gali įsivaizduoti skirtingai. Kurdami kalėdinius medelius jie galvojo apie mažuosius, sergančius onkologinėmis ligomis – būtent dėl jų gerovės šios eglutės ir buvo kuriamos. „Aukcione dalyvaujantys pirkėjai turėtų galvoti ne apie eglutės grožį, bet kokiu tikslu ji yra perkama: juk taip svarbu ir tuo pačiu smagu praskaidrinti mažųjų ligonių niūrią kasdienybę ligoninėje. Tikiu, kad taip galvojant įsigyta eglutė bus pati gražiausia“, – mintimis dalinasi aktorė Gabija.

Tokiu požiūriu ir žmonių noru prisidėti itin džiaugiasi vienas iš projekto „Gėrio menas“ iniciatorių Vytautas Kernagis jaunesnysis. Jis atkreipia dėmesį, kadžmonės buvo pakviesti kurti eglutes ne šiaip sau: visada graži, žalia ir ryški eglutė simbolizuoja amžiną gyvenimą, o juk mažiems vaikams, sergantiems vėžiu, tik to ir norėtųsi palinkėti – neprarasti vilties ir džiaugtis kiekviena gyvenimo minute.

Prie projekto „Gėrio menas“ prisidedantys eglučių kūrėjai kviečia visus norinčius apsilankyti aukcione. Už jo metu surinktus pinigus mažieji ligoniukai bus kviečiami į menines dirbtuves, susitikimus su dailininkais ir kitais menininkais. Projektas vykdomas jau nuo 2011 metų, jo tikslas – padedant profesionaliems menininkams, organizuoti mažųjų ligoniukų laisvalaikį. Per šiuos metus fondas vaikams surengė daug užsiėmimų, kurių metu vyko savosios pasakos kūrimo, jos rašymo ir knygutės įrišimo, fotografavimo, piešimo, muzikos ir dainavimo bei literatūros pamokos. Šiuo metu projekte dalyvauja beveik 100 vaikų.