Žirnių miltų sausainiai

Žirnių miltų sausainiai

03. Aug 2017, 10:21 dovilebu dovilebu

Jeigu kas nors dvejosite dėl skonio, tai drąsiai galiu sakyti, kad visi kas ragavo šių traškių sausainių, niekas neatspėjo iš kokių miltų jie pagaminti.

1. 100g kambario temperatūros sviesto;

2. 7 v.š. cukraus “Farinas”;

3. 1 kiaušinio;

4. 70g kepintų saulėgrąžų;

5.  50g kepintų moliūgo sėklų;

6. 150g žirnių miltų;

7. 1/2 a.š. kepimo miltelių;

8. šiek tiek druskos.

Vietoj cukraus “Farinas” galima naudoti rudąjį cukrų arba perpus maišyti su baltuoju cukrumi. Sviestą išsukti su cukrumi ir trupučiu druskos. Įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį saulėgrąžų ( likusias bersite ant viršaus ) ir moliūgo sėklų. Kepimo miltelius sumaišyti su žirnių miltais ir įmaišyti į sviesto masę. Gerai viską išmaišyti.
Tešlą imti dviem šaukštais nedideliais kauburėliais, prieš tai šaukštus suvilgius vandeniu. Šiek tiek paspausti kauburėlius bei apibarstyti likusiomis saulėgrąžomis. Kepti 185 laipsnių orkaitėje apie 10min.

Skanaus.

Loreta_K Loreta_K 03. Aug 2017, 14:03

Skamba ir atrodo labai skaniai, manau verta pamėginti išsikepti tokių sausainių namuose! 😀