Zuikis su saulėje džiovintais pomidorais

Zuikis su saulėje džiovintais pomidorais

30. Mar 2018, 00:40 LePukuota LePukuota

Ne tik puiki Velykų stalo puošmena, bet ir labai gardus - keptas netikras zuikis.

Reikės:

  • 800 g smulkintos kalakutų petukų mėsos, tinka ir vištiena (geriau mėsytę patiems susismulkinti, su pirktine ne taip skanu);
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1,5 šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų;
  • 2 didesnių obuolių;
  • 5-6 pievagrybių;
  • 8 saulėje džiovintų pomidorų;
  • 4 šaukštų avižinių dribsnių;
  • 1 – 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų;
  • lauro lapų, kvapiųjų pipirų, morkytės gabaliuko, svogūnų laiškų - kiškučio veidukui.

Gaminame:

česnaką supjaustome smulkiais gabaliukais, rozmarino šakeles sukapojame smulkiai. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame česnaką ir  lengvai ant mažos ugnies pakepiname, kad česnakas sušiltų, suberiame rozmarinus, leidžiame viskam 2-3 minutes pakepti. Tuomet sudedame smulkintus pievagrybius ir šiek tiek pakepiname.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C (viršus- apačia rėžimas).

Obuolius sutarkuojame, saulėje džiovintus pomidorus supjaustome smulkiai. Inde sumaišome smulkintą paukštieną su visais ingredientais, įberiame druskos, pipirų, formuojame zuikį rankomis, šauname į orkaitę ir kepame apie valandą. Iškepusiam Zuikiui įtaisome iš lauro lapų ausytes, kvapiųjų pipirų - akytes, morkos - nosytę, svogūnų laiškų - ūselius. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs :)

20180330003043-64077.jpg