Ne tik puiki Velykų stalo puošmena, bet ir labai gardus - keptas netikras zuikis.
Reikės:
- 800 g smulkintos kalakutų petukų mėsos, tinka ir vištiena (geriau mėsytę patiems susismulkinti, su pirktine ne taip skanu);
- 2 skiltelių česnako;
- 1,5 šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų;
- 2 didesnių obuolių;
- 5-6 pievagrybių;
- 8 saulėje džiovintų pomidorų;
- 4 šaukštų avižinių dribsnių;
- 1 – 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- druskos, pipirų;
- lauro lapų, kvapiųjų pipirų, morkytės gabaliuko, svogūnų laiškų - kiškučio veidukui.
Gaminame:
česnaką supjaustome smulkiais gabaliukais, rozmarino šakeles sukapojame smulkiai. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame česnaką ir lengvai ant mažos ugnies pakepiname, kad česnakas sušiltų, suberiame rozmarinus, leidžiame viskam 2-3 minutes pakepti. Tuomet sudedame smulkintus pievagrybius ir šiek tiek pakepiname.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C (viršus- apačia rėžimas).
Obuolius sutarkuojame, saulėje džiovintus pomidorus supjaustome smulkiai. Inde sumaišome smulkintą paukštieną su visais ingredientais, įberiame druskos, pipirų, formuojame zuikį rankomis, šauname į orkaitę ir kepame apie valandą. Iškepusiam Zuikiui įtaisome iš lauro lapų ausytes, kvapiųjų pipirų - akytes, morkos - nosytę, svogūnų laiškų - ūselius. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs :)
👍