"Draugiškos" medžiagos kūdikio odai

"Draugiškos" medžiagos kūdikio odai

17. Jan 2017, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mažylių oda, kaip žinia, labai jautri, todėl dermatologai pataria atidžiai rinktis, kokiais rūbeliais (ypač apatiniais) rengti vaikus.

Mažylių oda, kaip žinia, labai jautri, todėl dermatologai pataria atidžiai rinktis, kokiais rūbeliais (ypač apatiniais) rengti vaikus.

Pasak dermatologų, pačios geriausios medžiagos – tai linas ir medvilnė, taip pat maloniais vaikučių odai laikomi šilkas su medvilne.

Jei renkatės vaikiškas striukes, pasiūtas iš šiltų medžiagų, patartina rinktis iš medvilnės, nes vilnonės daugeliui vaikų erzina, „kanda“. "Draugiški" vaikučių odai pripažįstami angora, medvilnė ir kašmyras.

Siūlės

Svarbu ne tik tai, iš kokių drabužių pasiūtos medžiagos, bet ir siūlės, kuriomis jie susiūti. Geriausia, jei tai medvilninės arba šilkinės siūlės. Žinoma, tai sunku atskirti ir net etiketėje neparašyta, tačiau prieš perkant drabužį, atidžiai pažiūrėkite, ar nėra grubių susiuvimo detalių, kurios galėtų erzinti vaiko odą. 

Dažnai tėvai renkasi kūdikiui drabužėlius su įvairiais nėrinukais ar kitais papuošimais, tačiau pažiūrėkite, ar visos šios gražios detalės įsiūtos siūlėmis į gerąją pusę, o ne į vidinę, kad nedirgintų vaiko odeles.

Netinkamos vaikų odai medžiagos

Svarbu, kad kasdienė vaikučio apranga nebūtų sintetinė. Reikia žiūrėti, kad medžiagų sudėtyje nebūtų poliesterio arba elastano. Nepatartina, kad vaikučio (iki metų amžiaus) drabužiai būtų pasiūti iš 100 proc. vilnos, nes ji sudirgins odą.

Viršutiniai drabužiai

Viršutiniai rūbeliai, žinoma, gali būti pasiūti iš sintetinių, vandeniui nepralaidžių medžiagų. Visi kombinezonai pasiūti iš sintetinių audinių, tačiau naudojama ypatinga technologija – padarytos specialios skylutės, kurios neleidžia vaikučiui prakaituoti.

Ar pirkdama drabužius vaikui visada atkreipiate dėmesį, iš kokių medžiagų jie pagaminti?

Sauskelnės naujagimiams Huggies® Elite Soft - mūsų pati geriausia mažylio odos priežiūra!


  20150206142717-44313.jpg