"Kūdikis ant tavo rankų": perrenkime mažylį taisyklingai

15. Feb 2017, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Rubrika "Kūdikis ant tavo rankų" sužindins tėvus su vaikų priežiūros užduotimis, kurias atliekame rankomis. Pirmoji ir labai dažnai atliekamų - vaikų perrengimas!

Pasak „Viktorijos masažai“ kineziterapeutės Viktorijos Paltanavičiūtės, norint pakelti drabužėlį, pvz. šliaužtinukus į viršų, nereikėtų imti už abiejų kojyčių ir kelti aukštyn. Kineziterapeutė rekomenduoa paversti kūdikį ant vieno šono, tada pakelti aukščiau drabužėlį, tada paversti ant kito šoniuko.

Vaikutį pirma verskite į tą pusę, kuri jam mažiau patinka - taip lavinsite raumenukus. Pavertus į vieną, būtinai paverskite ir į kitą šoną. Na, lieka tik taisyklingai ištraukti rankytes. Paimame už alkūnės ir labai labai švelniai ištraukiame rankytę iš rankovės.

Kaip nurengti drabužėlį per galvą?

Pasukame mažylį ant šoniuko ir nurenginėjame drabužį iš nugarinės pusės - taip apsaugosime mažylio galvytę nuo atlošimo, tokiu būdu jis nejaus didelio diskomforto rengiant drabužėlius per galvą.

Kaip teisingai aprengti?

Nurengti išmokome. Na o kaip nurengti? Pirmiausiai gerai pratempiame kaklo iškirptę, kad neužgautumėme mažylių ausyčių ir iškart galėtume užmauti neuždengiant akių.

Nugaroje susidariusias raukšleles galite ištiesinti vartant į šoniukus arba mankštinant nugaros raumenis.

Mažyliams patogiausios kelnytės - paaukštintu minkštu juosmeniu, kurios nespaudžia pilvuko. Pirma, į klešnę įkiškite ranką ir tik apglėbę vaiko kojytę įtraukite ją.

Sėkmingo perrengimo!