"Kūdikis ant tavo rankų": kaip kalbėtis su mažyliu ir ką jam sakyti?

02. May 2017, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ką tik gimęs naujagimis atranda pasaulį ir susipažįsta su jumis, pačiais svarbiausiais žmonėmis jo gyvenime. Mes dažnai mažylius myluojame, glaudžiame, bet pamirštame paprastą dalyką - kalbėtis! Todėl rubrikoje "Kūdikis ant tavo rankų" sužinosime, kaip kalbėtis su mažyliu ir ką jam sakyti? 

Aiški tiesa - vaikai mokosi iš jūsų. Stebėdami jus, jie išmoksta šypsotis ir lygiai taip pat jų kalbos raida vyksta girdint, ką jūs šnekate. Todėl pradėkite tai daryti nuo pirmųjų dienų.

Dažnai mamos iškyla klausimas - ką sakyti? Kol mažylis pradės kalbėti praeis metai, bet iki tol - jūs turite kalbinti jį. Tarkitės su juo apie paprasčiausius dalykus - net ir tai, kaip persirengti ar pasikeisti sauskelnes.

 20170428133549-87544.jpg

Mielasis, ką norėtum šiandien rengtis? Šį ar šį drabužėlį? Kaip manai, kuris tau geriau tiktų šią gražią dieną? Gal išbandome ką nors naujo? Suprantama, atsakymo teks laukti dar metus ar daugiau, bet jis tikrai bus ir vaikas išmoks pasakyti savo nuomonę.

Gal jau laikas pasikeisti sauskelnes? Juk taip gera, kai esi sausas ir švarus! Pažiūrėk, kokias švelnias ir minkštas sauskelnes tau paruošiau, tuoj pasijusi daug maloniau.

O dabar - pats laikas nuspręsti, nuo kurios rankytės pradėsime rengtis? Ištiesk tą, nuo kurios tu nori tai daryti ir aš būtinai atsižvelgsiu į tavo pirmuosius sprendimus.

20170428133602-85905.jpg

Daugelis mamų įsitikinę, kad jų vaikai nemėgsta rengtis, bet iš tiesų - tai tik skubos rezultatas. Jeigu su vaiku bendrausite ir viską darysite palengva, švelniai, sauskelnių keitimo ir persirengimo procesai taps jūsų mėgstamiausia rutinos dalimi!

20170428133616-47851.jpg