"Žaidimų aikštelė": Kuo mažyliui naudingas žaidimas kaladėlėmis

04. Apr 2017, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vaiko fizinė ir emocinė raida neįsivaizduojama be žaidimų, nes tai būdas išreikšti save ir pažinti jį supantį pasaulį.

8-12 mėnesių mažylius ypač domina žaidimas su kaladėlėmis. Žaisdamas jomis jis treniruoja rankytes ir judesių tikslumą, todėl geriausia, jei pasiūlytumėte jam žaisti su tokiomis detalėmis, kurios telpa į jo delniuką, ir gali jas perimti iš vienos rankos į kitą. Tai padės jam susieti akių ir judesių vientisumą - tai, ką jis mato, tą ir laiko.

20170403232612-42414.jpg

Taip pat vaikas norės kaladėles dėti į burną, nes tai vienas iš būdų susipažinti su daiktais. Žaidimas kaladėlėmis labai naudingas loginio mąstymo, supratimo lavinimui ir fantazijos plėtojimui. Mums - tai tik vienas žaislas, o vaikai gali išmokti tiek daug.

Siekiant skatinti vaikų norą žaisti, lavinti fantaziją ir gebėjimus, mes, tėvai, turime tam tikras užduotis. Viena iš jų - laikas, praleistas kartu, įrodymas, kad fiziškai ir emociškai esame drauge. Tai būdas sužinoti, kaip jūsų vaikas žaidžia, kokie jo bendravimo įgūdžiai, ką jis mėgsta daryti, kokie žaislai jam dabar įdomūs, kaip jis jaučiasi.

20170403232657-37498.jpg

Stebint vaiko žaidimus, galima labai daug sužinoti apie jo elgesį kasdieniame gyvenime, išsiaiškinti, kaip ir kodėl keičiasi jo nuotaikos.

Nepamirškime - žaidimas yra svarbus taip pat kaip ir tinkamų žaislų pasirinkimas bei kartu kokybiškai praleistas laikas.