Ką žaisti su 2 mėnesių kūdikiu?

Ką žaisti su 2 mėnesių kūdikiu?

26. Feb 2018, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jei turite klausimų vaikų kineziterapeutei, psichologei, akušerei ir žindymo specialistei - rašykite: www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt 

Ką dviejų mėnesių amžiaus kūdikis sugeba, kokius veiksmus jau gali atlikti, ką ir kaip su juo žaisti, kokie žaisliukai jam tinkamiausi? Konsultuoja vaikų kineziterapeutė Viktorija Paltanavičiūtė, www.viktorijosmasazai.lt

2 mėnesių amžiaus kūdikis pradeda kur kas daugiau domėtis aplinka, todėl šiame periode labai svarbų vaidmenį atlieka regėjimas. Nors skiria dar tik juodą ir baltą spalvas, jau domisi ryškiais prieš jį judančiais daiktais, kartais imituodamas judesius lyg norėtų juos pasiekti, bei sukdamas galvytę bando juos sekti.

Paguldžius mažąjį žirniuką ant pilvuko, jis jau geba išlaikyti galvytę, pakėlęs 45 laipsnių kampu apie 10 sekundžių. Ilgiau išlaiko atgniaužtus kumštukus, į delniuką įdėtą daiktą suspaudžia (dar yra griebimo refleksas), tačiau dar neišlaiko. Vaikutis jau sugeba susirasti savo burnytę ir įsidėti pirštą ar visą kumštuką.

Šiame amžiuje labai svarbu bent keletą kartų per dieną paguldyti mažylį ant pilvuko, skatinant tikslingą galvytės pakėlimą. Kadangi rega - viena svarbiausių šį judesį imituojančių sistemų, pasistenkite sudominti mažylį, kad jam nebūtų nuobodu ir norėtųsi kuo ilgiau išlaikyti pakeltą galvytę.

Sudominkite jį ryškiu žaisliuku, piešiniu ar kitu daiktu. Mažylis dar gerai nematys pastelinių spalvų, todėl reikėtų rinktis itin ryškias ir kontrastingas spalvas, pvz: juoda/balta/raudona. Taip pat jau būtų įdomu stebėti šviečiančius ar mirksinčius žaisliukus.

Veidų ir mimikų stebėjimas šiame amžiuje yra bene vienas smagiausių užsiėmimų, todėl nebijokite mažyliui rodyti įvairiausių mimikų ir daug šypsenų, kurios patiks labiausiai. Paguldę mažylį ant nugarytės, ryškų daiktą “veskite” nuo vienos puses į kitą, galėsite pastebėti, kaip daiktą jau seka ne vien tik akimis, bet ir pasukdamas galvą. Įdėkite į delniuką žaisliuką, leiskime jam pajusti skirtingas tekstūras ir, žinoma, jeigu tik pavyks pasiekti burnytę, leiskite susipažinti ir “paragauti” naujų skonių.

Tačiau, kad ir kiek būtų žaislų, šį mėnesį dar svarbiausias mamos ir tėčio veido mimikos bei šiltų ir mylinčių rankų prisilietimai.

Žaislai: ryškių, kontrastingų spalvų, skirtingų tekstūrų, gali būti šviečiantys ar mirksintys.