24 Jonuko diena: po nemiegadienių ateina ramybė

24 Jonuko diena: po nemiegadienių ateina ramybė

14. Jun 2012, 09:00 gintarerei gintarerei


Birželio 8 diena. Jonukui 24 diena. Jau.

 

Naktis nerami, bet bent jau miegam. Aš vis negaliu atsidžiaugti, kad mūsų vaikiukas leidžia naktimis pamiegoti. Pagalvojus, jei naktimis būtų būdravimo laikas, taigi visai mes su tėčiu susipyktume su tikrove. O dabar, nors Jonukas ir būna nemiegutis vakarais, bet bent jau naktį keliasi tik vieną kartą.

 

Beje, pirmą kartą po ilgo laiko Jonukas miega nuo grįžimo namo iš svečių, t.y. nuo 22 valandos. Manau 5 valandos gryno oro ir kelionė automobiliu davė savo. Naktį bunda kas porą valandų, todėl šį kartą nelabai išsimiegame.

 

Džiugina tai, kad šią visą dieną Jonukas miega, kaip pirmomis dienomis, tik atsikelia pavalgyti ir vėl miega, todėl turime laiko sau iki soties.

 

Vaistukai Colinax Jonukui padeda: jis tiek daug neatpylinėja, tiksliau, atpylinėja normaliai, valgo ramiai, „purpsi“ pats ir lengvai be mūsų pagalbos, tuštinasi taip pat be jokių problemų. Džiaugiuosi dėl to ir ramu ant širdutės, kad mažiukas nebesikankina.

 

Vartosime juos ir toliau ir žiūrėsime, galbūt jau atradome aukso viduriuką. Mankšteles sumažinome iki minimumo, bet užtat labai daug gulime ant pilvuko, kas sūneliui labai patinka. Kiekvieną kartą keičiant sauskelnes, būna ritualas „Pagulėkime ant pilvuko“. Aišku, išskyrus naktį. Nebudinu sūnelio dėl šio ritualo.

 

Šiandien aš esu pilna energijos, nors paskutines dvi naktis miegojau labai mažai. Apsiskalbiau, palyginau kalną drabužių, gaminau valgyti. Nėr kur dėtis, reikia pratintis, kad veiklos namuose atsiras, kai vyras išeis į darbą.

 

Beje, pati jaučiuosi jau beveik puikiai. Sėdžiu be problemų, kartais dar šiek tiek pamaudžia ar paperšti, ar tiesiog jaučiasi, kad kažkas su manimi vyko, o šiaip viskas grįžta į senas vėžes.

 

Rytoj vėl laukia aktyvi diena, todėl šiandien mėgaujamės Jonuko miegu ir esame namuose :) Pagaliau po kelių dienų nemiegadienių šiandien Jonukas vėl miega kaip anksčiau, atsibunda kas porą valandų pavalgyti ir išmiega pilną dieną.  

 

Vakare vėl turime maudynes, kurios sūneliui patinka. Iš tikrųjų įsitikinome, kad mes viską darome gerai su maudynėmis, išskyrus tai, kad palaikome mažiuką šiek tiek alkaną, dėl to jis ir verkia. Maudant nesinori žadinti, o kai prabunda, natūralu, jog nori valgyti, o mes ten lendame su visokiomis švaros ir gražinimosi procedūromis, todėl jis ir pyksta.

 

O šiaip net ir mums patiems pradeda patikti maudynės su Jonuku.

 

Vakare, po maudynių, nuo 22 iki 24 valandos mažiukas nemiega. Na bet taip turi būti (nors šiek tiek vakare nemiegoti).

 

Gintarė

 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu

 

1

 

Apie projektą "100 dienų su Huggies", apie mamos Gintarės vedamą dienoraštį, gimus Jonukui, galite rasti rubrikoje

Naujagimis

gintarerei gintarerei 14. Jun 2012, 12:58

oj kaip laukiu to ritmo 😀 siaip jau dabar pastebime tam tikra ritma, tik dar pazeria mazius siek tiek staigmenu 😀 o kad pilvukas kankina tai tikrai...vakarais suaktyvejus pilvukui buna sunku uzmigti

Krisliukas Krisliukas 14. Jun 2012, 10:06

dar po kokių poros savaičių mažiukas pagaus ritmą.. pamenu, visi mūsų vaikai daugiau kaip mėnesį normalaus ritmo neturėdavo, nemiegodavo net iki 2 nakties..o gal pilvukas trukdydavo miegui

14. Jun 2012, 09:32

Mielos foto 😉

14. Jun 2012, 09:22

🌷 🌷 🌷