3 patarimai, kaip nuraminti kūdikį

3 patarimai, kaip nuraminti kūdikį

26. Sep 2016, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Savo verkimu kūdikiai išreiškia, kad jiems yra kažkas negerai - vieni šlapi, kiti nori valgyt ar skauda pilvuką. Taip pat jie verkia, kai yra pavargę arba nori dėmesio, nes nuobodu. 

Žinoma, jeigu verkimas turi konkrečią priežastį, būtina ją pašalinti, o kitais atvejais siūlome pasitelkti vieną iš šių paprastų patarimų. 3 idėjos, kaip nuraminti kūdikį:

ŠVIESA

Manome, kad ir jus pačius erzina ryški šviesa, kuomet esate sudirgę. Pridengkite langus, prigesinkite šviesas vaiko kambaryje ir tai gali padėti. Žinoma, kartais mamos pastebi, kad mažylius hipnotizuoja ryškios švieselės mobiliajame telefone ar kompiuteryje besikeičiančios spalvos, televizoriaus vaizdai, bet išties tai labiau turi stimuliuojantį poveikį.

GARSAI

Manote, kad tik tyla veikia raminančiai? Neįtikėtina, bet monotoniški garsai irgi leidžia atsipalaiduoti. Pabandykite įjungti siurblį ar feną, kas skleidžią nuolatinį foninį garsą. O gal vietoje zyziančio televizoriaus, kurio vis tiek nežiūrite, geriau rami muzika?

PRISILIETIMAS

Žmogiškasis kontaktas yra beprotiškai svarbus sveikam vystymuisi. Juk nėra nė vieno mažo ar didlio, kuriam nepatiktų masažas. Švelniai paglostykite kūdikio kūno dalis pradedant pėdutėmis, kojomis, pilvuku, rankomis... Tai nuramins mažylį. Jeigu jis labai mėgsta būti nešiojamas - įsigykite nešioklę, kurioje kūdikis atsisukęs į jus ir girdi jūsų širdies plakimą, jaučia prisilietimą.