5 klaidos, kurias daro tėvai prausdami kūdikį

5 klaidos, kurias daro tėvai prausdami kūdikį

07. Oct 2016, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Net jeigu ir lankėte paskaitas apie tai, kaip prižiūrėti naujagimį, realybė kartais būna visai kita ir tėvai elgiasi ne taip, kaip buvo patarta. Dalinamės dažniausiomis naujų tėvelių klaidomis, kurias daro norėdami nuprausti naujagimį.

1. Prausiate per anksti

Dažnai kūdikiai gimsta padengti baltu sluoksniu, lyg kremu, kuris vadinasi verniksas. Tai ypatingai sveika kūdikio odai medžiaga, apsauganti jį mamos pilvelyje, vaisiaus vandenyse, o vėliau ir pirmąsias valandas. Nepulkite jo nuvalyti vandeniu ar drėgnomis servetėlėmis, tegu kuo daugiau jo natūraliai susigeria, todėl palaukite bent šešias valandas. 

2. Prausiate per dažnai

Taip, vakarinei rutinai sukurti labai šaunu yra vonios ritualas, bet pilnai prausti mažylį vonelėje kas vakarą, nėra jokio reikalo. Kūdikiams maudytis užtenka kartą ar du per savaitę, o kitais atvejais - tiesiog apvalykite servetėle ar vata pažąstis, kojųsulenkimus per kelius, intymias vietas, kaklą ir kitas raukšlytes .

3. Naudojate per daug produktų

Mamos mėgsta turėti daug priemonių savo vonioje, todėl ir vaikams perka visus įmanomus produktus. Pasirinkite specialiai vaikams sukurtus, natūralius ir be kvapiklių produktus. Ir patikėkite, užteks tik prausiklio ir kremo ar natūralaus aliejaus po vonios.

4. Maudote per šaltame ar per karštame vandenyje

Neįtikėtina, bet net ir žinodami, kad vandens temperatūra kūdikiams turi būti apie 37,5 laipsnius, daugelis tėvų bijodami nudeginti maudo vėsiame vandenyje. Kiti atvirkščiai, pergyvena, kad mažylis sušals, todėl renkasi sau malonių temperatūrą, kuri siekia ir 45 laipsnius.

5. Bijo išvalyti bambutę

Daugelis pergyvena ir bijo pažeisti džiūstančią bambagyslę, todėl jos gerai neišvalo, o tik apiprausia aplink. Taip kyla grėsmė uždegimui. Nebijokite virintu vandeniu (ar kitomis priemonėmis, kurias rekomendavo jūsų vaiko gydytojas) išvalykite ir giliau, nekreipdami dėmesio į džiūstančią jos dalį.