5 patarimai, kaip išrinkti čiulptuką

5 patarimai, kaip išrinkti čiulptuką

21. Jul 2016, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Renkant pirmąjį čiulptuką (soskę) kūdikiui, susiduriame su didžiule jų įvairove parduotuvėse ar vaistinėse. Štai keli patarimai, į ką reikėtų atsižvelgti.

1. Pirmiausia čiulptukas turi būti kokybiškas, jis turi išleisti visą orą. Paspaudus jį, visas oras iš jo turi išeiti, o čiulptukas turi grįžti į savo pradinę padėtį.

2. Atminkite, kad negalima pirkti čiulptuko su plastmasinėmis detalėmis viduje arba įsigyti kietą čiulptuką, iš kurio negali pasišalinti oras.

3.Čiuptukas turi turėti įlinkį, kad būtų patogu nosytei, ir ventiliacines skylutes.

4.Svarbu! Čiulptuko dydis turi atitikti vaikučio amžių:

    А dydis - tinka naujagimiams ir kūdikiams iki 6 mėnesių.

    B dydis - tinka 6-18 mėnesių amžiaus mažyliams.

    С dydis - tinka vaikučiams, vyresniems nei 18 mėnesių.

5. Rinkitės čiulptukus, pagamintų arba iš latekso, arba ir silikono.

Lateksiniai čiulptukai

Lateksas – vertinga natūrali medžiaga, kuri gali atlaikyti dideles apkrovas, neplyšta, nesutrūkinėja, yra labai lanksti. Lateksas greičiau sensta veikiamas tiesioginių saulės spindulių. Atminkite, latekso čiulptukus reikia keisti kas 1-2 mėnesius.

Silikoniniai čiulptukai

Silikonas – aukštos kokybės dirbtinė medžiaga. Skaidri silikoninė medžiaga yra ypač atspari aukštai temperatūrai. Tiesioginiai saulės spinduliai nesendina medžiagos. Silikoninius čiulptukus sunkiau perkąsti, todėl mažesnė rizika vaikui užspringti, jei dygstant dantukams atkąstų gabalėlį. Tačiau silikonas mažiau elastingas. Silikoniniai čiulptukai turi būti keičiami iškart, kai tik pastebėsite ant jų įkandimo žymių ar kitų pažeidimų. Higienos ir saugumo atžvilgiu, rekomenduojama juos keisti kas 1-2 mėnesius.

Kaip jūs rinkote savo mažyliams čiulptukus?