5 ypatingos medžiagos esančios motinos piene

5 ypatingos medžiagos esančios motinos piene

17. Apr 2014, 15:04 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

 Visos žinome, kad mamos pienas labiausiai nepakeičiamas yra dėl ryšio ir meilės. Maitinti savo kūdikį yra stebuklinga ir su niekuo nesulyginama. Toms, kurios mėgsta ne tokius romantiškus apibūdinimus, galime pateikti ir rimtas priežastis. Motinos piene yra 5 ypatingos maistinės medžiagos, kurios svarbios kūdikio vystymuisi. Jos nepakeičiamos ir jų nerasite pieno mišinėliuose. 

Baltymai

Baltymai esantys motinos piene yra tobulai sukurti kūdikiams ir puikiai jiems tinka. Taip, kaip karvės pieno baltymai veršiukui ar ožkos - ožiukui. Medžiaga, vadinama taurinu ir randama mamos pienelyje ypatingai prisideda prie akių ir smegenų raidos. Laktoferinas, geležį pernešanti baltymas taip pat randamas mamos piene, apsaugo kūdikius nuo anemijos.

Riebalai

Dar viena medžiaga mamos pienelyje, kuri kūdikiams suteikia energijos ir yra labai svarbi jų smegenų raidai. Riebalų kiekis yra didesnis kai pradedate maitinti ir mažėja baigiantis. Taip pat pienelyje esanti lipazė yra enzimas, kuris skaido riebalus ir juos lengviau įsisaviname į virškinimo sistemą.

Hormonai ir enzimai

Tai du elementai, kurių negali būti ir pieno mišinėlyje ir kurie turi didelę įtaką metabolizmui, protiniam ir fiziniui vystymuisi. Itin svarbus elementas yra lizosomos, kurios apsaugo kūdikį nuo bakterinių infekcijų.

Vitaminai ir mineralai

Taip pat bene svarbiausi motinos piene esantys elementai. Jie padeda skatina medžiagų apykaita ir yra lengvai įsisavinami. Svarbiausi motinos piene esantys mineralai ir vitaminai: geležis, kalcis ir fosforas.

Imunoglobulinas

Tai unikali medžiaga ir ji yra tik mamos piene. Imunoglobulinas apsaugo kūdikį nuo bakterijų ir virusų. 

18. Apr 2014, 06:51

Kiek zynau imunoglobulinas isgaunamas is kraujo plazmos ir jis neutralizuoja ivairius antikunius.man pries gimdyma buvo lasinama imunoglobulinas kad pagerint kraujo kresejima ir taip pat po gimdymo vaikuciui ji lasino kad neutralizuotu jo kraujyje esancius antikunius.

17. Apr 2014, 18:12

👍