53 -oji Jonuko diena: nakvynė ir maudynės pas senelius

53 -oji Jonuko diena: nakvynė ir maudynės pas senelius

14. Jul 2012, 09:00 gintarerei gintarerei

Liepos 8 diena. Jonukui 1 mėnuo ir 22 diena.

 

+31 - naujas rekordas

 

Na, ilgasis ”Mindauginių” svaitgalis tikrai ilgas, o karštis jau visai nebepakeliamas. Mūsų klimatui, toks drėgnas karštis tikrai nebūdingas, todėl pakelti sunku. Jei mes su vyru nebeturime kur dėtis, net bijau pagalvoti, kaip jaučiasi Jonukas. Namuose naujas temperatūros rekordas - +31 laipsnis šilumos. Oro nėra. Prakaitas muša ir labai nervina nuo prakaito limpanti oda. Ech...vasara gerai, bet toks karštis jau per daug.

 

Jonukas pasakoja sapnus

 

Naktis praėjo vėl gerai, netgi puikiai sakyčiau. Kėlėmės tik 4 valandą, o vėliau jau 7 valandą ryto. Nuo pusės 9 Jonukas jau miego nenorėjo, todėl pasiėmėm jį pas save į didelė lovą. Buvo ką tik nuliję, todėl atsidarėme plačiai langą ir įsileidome rytinio ir šviežio oro. Oras mus kaip mat atgaivina. Jonukas krykštauja, bendrauja su mumis, daug juokiasi, daug kalba. Atsisuka tai į mane, tai į tėtį ir kad kalba, kad kalba, net juokas ima. Tikriausiai pasakoja ką sapnavo, nes vakarop kai užmigo, mes su vyru labai juokėmės, kadangi Jonukas kai užmigo, bemiegodamas dainavo, taigi matyt labai sapnavo kažką. Kažin tokie mažučiai kūdikėliai sapnuoja jau kažką? 

 

Kova su karščiu

 

Toliau visą dieną kovojame su karščiu. Laikau mažiuką visą išrengtą, apvalau vis vėsiu vandenuku. Mažiukas gyvas tik nurengtas. Paimti išvis jo ant rankų tampa neįmanoma, nes prakaitavimas nežmoniškas. Na nebent reikia pasidėti kokią medžiagą tarp mūsų. Taip baisu, kad suprakaitavusio mažiuko negriebtų koks menkas vėjukas.

 

 

Po pietų aš pakuojuosi savo ir Jonuko daiktus, nes vyksime nakvoti pas Jonuko senelius. Rytoj labai anksti planuojame su mano mama vykti pas mano bobutę (Jonuko prosenelę) šiek tiek pasisvečiuoti. Na, gal keletą dienų. Patogiau vykti tiesiai iš tėvų namų, todėl reikia susiruošti kelioms naktims ne tik savo, bet ir Jonuko daiktus. Pirmą kartą vyksime nakvoti kažkur toliau ilgesniam laikui, taigi, reikia apsiskaičiuoti, kiek ko Jonukui reikės: kiek drabužėlių, kiek sauskelnių ir panašiai.

 

Atvykus visi pavakarieniaujame, o mano tėveliai džiaugiasi anūkėliu, daug bendrauja su juo ir leidžia man nieko nedaryti. Mama jo net iš rankų nepaleidžia :) Tik pamaitinu ir vėl pasiima. Labai jau pasiilgsta, kai nemato ilgiau nei vieną dieną.

 

 

Vakarop vyrą išleidžiame namo, nes reikia jam ruoštis į darbus, o mes su tėvais ruošiamės maudyti Jonuką. Nesvarbu, kad nakvojame svetur, bet maudynės yra maudynės, ypač kai taip karšta, būtina Jonuką maudyti kuo dažniau. Pastebėjau, kad karštomis dienomis pagausėjo „prakaitinė“, bėrimas, kuris atsiranda nuo prakaito ir karščio, taigi norisi kuo dažniau prausti Jonuką. Per karščius maudėme ir maudome Jonuką kas antrą dieną.

 

Sekasi visai puikiai. Visi dalyvauja tiek mankštinimo, tiek maudymo procese. Mano mamytė, kadangi yra medikė ir masažistė, o ankščiau net dirbusi su mažais kūdikėliais, parodo dar keletą mankštos pratimų, o taip pat ir pati pamankština mažiuką. Kaip puiku, kai ne aš viena žinau kaip tai daryti.

 

 

Užmiegame visai lengvai: pavalgome apie 22 valandą, o apie 23 valandą jau kietai miegame.

 

O rytoj traukiame iš miesto...


Gintarė

 

 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu