58 -oji Jonuko diena: 6100 gramų ir 58 cm

58 -oji Jonuko diena: 6100 gramų ir 58 cm

19. Jul 2012, 09:30 gintarerei gintarerei

Liepos 13 -oji diena. Jonukui - 1 mėnuo ir 27 diena, arba 58 - oji diena.

 

Naktis namuose po 4 dienų nebuvimo praėjo visai puikiai

 

Kėliausi kas 3 valandas. Taigi, numigome visai nemažai. Vėlgi Jonukas šiek tiek stenėjo, tačiau nedaug.

 

Ryte turėjome keltis ankstėliau, kadangi 10 valandą laukė kasmėnesinis apsilankymas pas Jonuko gydytoją. Šiandien 13 diena ir dar penktadienis. Visi žinių portalai ir radijas „skalambija“ visokius prietarus, tačiau aš prietarais netikiu, todėl nelabai kreipiu dėmesį į tai. Šį diena svarbi tuo, kad Jonukas ir vėl sversis bei matuosis, o man labai nekantru sužinoti kiek jis paaugo. O paaugo tai tikrai.

 

Rytas atrodė visai gražiai ir žadėto lietaus nebuvo, todėl aš ramiai skriejau su vežimuku į polikliniką. Oras atvėsęs, saulutė šviečia, todėl pasivaikščioti buvo labai malonu. Jonukas visą kelią snaudė.

 

 

Taigi, šiek tiek palaukę už durų, pagaliau įžengėme į gydytojos kabinetą

 

Gydytojos kabinete - iš karto ant svarstyklių. Ir ką Jūs manote? Jonukas per ne pilną antrąjį savo gyvenimo mėnesį (būdamas be 3 dienų 2 mėnesių amžiaus) pasunkėjo 900 gramų ir dabar sveria 6100 gramų ir paaugo 3 centimetrais ir yra 58 centimetrų ūgio. Valio!

 

Toliau - reguliari patikra ir viskas praeina labai greitai, nes mūsų vyras sveikas kaip pipiras. Gauname siuntimą privalomiems skiepams, kurie bus po savaitės ir laimingi keliaujame namo.

 

Namuose jau irgi galima gyventi, net ir pas mus 9 aukšte, kur visada karšta. Todėl Jonukas visas linksmutis, būdrauja ir grįžus namo miego nenori. Šiek tiek pabendravęs ir šiek tiek pamiegojęs, Jonukas jaučiasi visai puikiai.

 

 

Vakarop atvyksta aplankyti mano tėveliai

 

Todėl daromės draugiškai vakarienę ir bendraujame. Šiandien klausomės, kaip Jonukas su mumis kalba, o populiariausi žodžiai pas jį yra „aga“, „agu“ ir „a-uuu“. Mano mama dar bando išmokyti Jonuką pasakyti „Lietuva“ :)

 

Vakaras visai malonus, su ledais ir pašnekesiais desertui ir panašu, kad apie 22 valandą Jonukas jau mieguistas.

 

Pradedame naudoti didesnį sauskelnių Huggies dydį

 

Baigėsi mūsų naudojimasis Huggies Newborn sauskelnėmis. Nors ir dar liko pusė pakelio nepanaudotų, bet pastebiu, kad jos jau veržia Jonukui ir manau jam jau gali būti nepatogu, ypač tada, kai karšta. Likome labai patenkinti ir 1, ir 2 dydžio Huggies Newborn sauskelnėmis. Labai įpratome prie jų, paskutinėmis dienomis net pakeisdavome per kelias minutes. Labai džiaugiamės, kad jos mums tiko ir patiko.

 

 

Taigi, šiandien užsidėjome Huggies Natural Fit 3 dydžio sauskelnes ir iš karto pasigedau indikatoriaus juostelės. Ji buvo labai patogi, tačiau šios sauskelnės labai patiko tuo, kad yra spalvingos ir lengvai užsidedančios. Žiūrėsime, kaip seksis jomis naudotis.

 

 

Gintarė

 

 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu

21. Jul 2012, 23:54

Man irgi nsuprantama, kaip galima prisiimti sau kaltę už tai, kad tavo vaikas susirgs hepatitu ar tuberkulioze.

21. Jul 2012, 23:52

Dėkoju už sąrašiuką.

19. Jul 2012, 16:39

mes taip pat nedarysim tų papildomų skiepų. Bet visus privalomus būtinai. Man nesuprantama, kai žmonės atsisako vakcinacijos. Na taip, yra šalutiniai poveikiai, bet nebūtnai jie atsiras. Juk ir eiliniai vaistai turi šalutinius poveikius.

gintarerei gintarerei 19. Jul 2012, 15:03

nesigasdink taip, musu gydytoja, "piktas" turejo omenyje, kad didesnio salutinio poveikio pasireiskimo galimybe, t.y. temperaturos uzkilimas 😀
As tai irgi uz visus privalomus skiepus, ne veltui jie yra privalomi! O sergamumas jau isnykusioms ligoms ir atsiranda vel del to, kad zmones jau nebenori skiepytis. Kad ligos negriztu, reikia, kad butu paskiepyta bent jau 95 procentai populiacijos.
O rekomenduotini man atrodo visi nereikalingi, nes beveik visi nuo mutuojanciu ligu, paz. roto virusas, gripas ir pan.
Na bet kiekviena mama turi pasirinkti 😀

19. Jul 2012, 14:43

Aišku, dabar gali pasiulyti ir daugiau papildomų, mokamų skiepų, pvz 2 mėn. - nuo rotoviruso. Aš už vakcinaciją, juolabiau, kad atsiranda vis daugiau atvejų kai vaikai suserga tomis jau išnykusiomis ligomis.

19. Jul 2012, 14:40

Gimus vaikui iki 24 valandų daroma Hepatito B vakcina. Per 2-3 parą Tuberkuliozės vakcina. 1 mėn. - kartojama Hepatito B vakcina. 2 mėn - Kokliušo, difterijos, stabligės vakcina, Poliomielito vakcina, B tipo Haemophilus influenzae infekcijos vakcina. 4 mėnesį kartojama antro mėn. programa. 6 mėn. kartojami 2ir 4 mėn vakcinos ir pridedama Hepatito B vakcina. 15-16,5 mėn. - Tymų, epideminio parotito, raudonukės vakcina. 18 mėn. - kartojami antro mėn skiepai.Na ir 6-7 metai - daroma Kokliušo, difterijos, stabligės vakcina, Poliomielito vakcina, Tymų, epideminio parotito, raudonukės vakcina. Tai oficialus sarašas.

19. Jul 2012, 14:28

sveikos mamytės. Man dar pusantro mėnesiuko iki gimdymo, bet noriu paklausti nuo ko pirmieji skiepai ir tas "piktas" skiepas, kurio laukia Jonukas. Labai neramu, kai girdžiu aplinkinius blogai atsiliepiant apie skiepus. nors esu už juos, tačiau info noriu turėti daug. Ačiū

gintarerei gintarerei 19. Jul 2012, 12:19

na mums lyg ir viskas gerai, nors irgi pastebiu, kad siek tiek laisvesnes nei Newborn. Na reikia pasinaudoti ilgeliau ir tada spresim 😀
o del skiepo tai biski nuraminat mane 😀 mes irgi pasirupinom jau zvakutem nuo temperaturos ir labai tikiuosi, kad ju neprireiks 😀

19. Jul 2012, 11:47

mes vakar gavom šį skiepuką, porekomendavo nupirkti Viburcol, jai vaikas būtų neramus ar pakiltų temperatūra, bet neprireikė, naktis praėjo puikiai. Jokios reakcijos skiepui. O man atrodo kad natural fit 3 mums mažokos, nes lieka nuospaudos gan ryškios ir prateka. Be to turiu pampers 3 (jos mums nespaudžia), tai palyginus pampers 3 ir huggies 4 - jos vienodos dydžiu. Taigi huggies rinksiuos 4-ką

gintarerei gintarerei 19. Jul 2012, 09:57

as kazkaip nerimauju del to skiepo, prigasdino mus gydytoja, kad skeipas "piktas" ir visko gali buti...na ziuresim, tikiuosi irgi bus viskas gerai 😀
linkejimai ir Jums atgal 😀