7 ženklai parodantys, kad kūdikis Jus myli

7 ženklai parodantys, kad kūdikis Jus myli

25. Feb 2015, 06:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Atrodo, ką tik gimę vaikučiai dar nieko nesupranta, jiems reikia pažindintis su nepažįstamu pasauliu, visko mokytis nuo pradžių. O kas geriausiai padės, apgins, išmokys ir mylės jeigu ne mama? Tad net ir nemokėdami kalbėdami, nesugebėdami apkabinti naujagimiai savaip išreiškia meilę.

Vaikas žiūri jums į akis: Naujagimiai mėgsta žiūrėti i veidus ir jūsiškis yra mėgstamiausias. Šis jausmingas žvilgsnis yra stipriai susijęs su išlikimo instinktu, jis skirtas pritraukti globėjo dėmesį ir meilę, teigia neurologė Lise Eliot. Bet tai taip pat yra ir naujagimio meilės pradžia jums - jis supranta, kokia jūs esate svarbi jo gyvenimo.

Naujagimis atpažįsta jūsų kvapą: jei duotumėte rinktis tarp puokštės kvepiančių rožių ir savo prakaituotų, pienu apšlakstytų marškinėlių, jūsų kūdikis visada rinksis marškinėlius. "Net vienos savaitės mažylis suks galvą link mamos pienu išmirkusios krūties“, sako Eliot. Jūsų naujagimiui, niekas nekvepia saldžiau už jus.

Jis jums šypsosi: Tiesiog stebuklingas momentas, kai naujagimis pirmą kartą jums pilnai nusišypso. Taip jis pasako „Aš tave myliu“.

Jis su jumis kalbasi: Kūdikio pirmieji gugavimai bus skirti jums ar juo besirūpinančiam žmogui, sako Eliot. Vaikas niekada nepradės nuo pokalbių su savimi. Ši ankstyvoji kalba (vadinama protopokalbiu) skirta bendrauti su jumis, todėl atsakykite jam. Jūs abu klojate pamatus tikriems pokalbiams ateityje.

Naujagimis nori, kad būtumėte šalia: Įpusėjus pirmiesiems kūdikio metams, pastebėsite, jog jis nėra patenkintas kai jūsų nėra šalia. Jis gali draskytis veidą ar verkti, kai jūs išeinate iš kambario, o kai grįšite – šypsosis, taip parodydamas savo augantį prisirišimą jums.

Jis dalijasi jūsų pomėgiais: Nesvarbu ką darysite, ar kabinsite kalėdinę girliandą ar rūšiuosite nešvarius skalbinius, jei stebėsite mažylį, jis darys tą patį. Šis elgesys, vadinamas abipusiu dėmesiu, gali prasidėti vos nuo kelių mėnesių, bet dažniausiai pasireiškia 9-12 mėnesių vaikams. „Tai ženklas, kad vaikas dalyvauja veiksme su jumis ir kreipia dėmesį į tai ką jūs darote“, sako pediatras Harvey Karp.

Naudojasi jumis kaip skydu: Nesistebėkite jei kūdikis paslėps savo galvą jūsų krūtinėje kai pasirodys nepažįstamas žmogus. „Svetimų baimė“ yra normali būsena, o ieškodamas pas jus apsaugos, vaikas parodo, kad jus myli ir pasitiki, jūs galite suteikti saugumą.

Ar pastebite, kaip jūsų vaikutis rodo jums meilę?