71 Jonuko diena: pirmos oro vonios lauke

71 Jonuko diena: pirmos oro vonios lauke

01. Aug 2012, 09:00 gintarerei gintarerei

 

Liepos 26 diena. Jonukui 71 diena. 2 mėnesiai ir 10 diena.

 

Naktis ir vėl praėjo puikiai, nors ir užmigome tik po 24 valandos, tačiau kėlėmės tik 4 valandą, o paskui tik pusę aštuonių. Tame tarpe valgėm labai greitai, todėl nespėjome net prasibudinti. Aš nuo aštuonių net miego nenorėjau, kiek buvau išsimiegojusi.

 

Palyginus su pirmu mėnesiu, organizmas tikrai puikiai jau reaguoja į tokį ritmą ir užskaito tiek valandų kaip užtektinai :) Šiek tiek dar pasnaudžiau, kol mažiukas pabendravo su savimi ir savo žaislais, o vėliau prisijungiau ir aš beu bendravau su juo. Vis pasikartosiu – kaip smagu rytais keltis, turint tokį žadintuvą kaip Jonukas, gera nuotaika nuo pat ryto garantuota.

 

Mažiukas savo krykštavimu ir sapnų pasakojimu pažadino visus kitus name, todėl apie 9 valandą visi jau buvome susikėlę.

 

Karštis lauke jau nuo pat 9 valandos skelbė, kad bus tikrai karšta diena, todėl labai džiaugiamės, kad visi esame gamtoje, o ne namuose savo 9 aukšte.

 

Jonukas šiandien ramus, po mankštelių vėl miega apie 3 valandas ir vėliau vėl pavalgo, ir vėl miega apie 3 valandas, todėl mes turime laiko pasideginti. Mano tėtis puola dalgiu šienauti pievos (jis be darbo negali), važinėjasi dviračiu, o vėliau vyrai susiranda pramogą – žolės šienavimo traktoriuką, kurį pirmiausia išsiaiškina, kaip valdyti, o vėliau pakaitomis lenktyniauja žolės pjovime.

 

Vos pasidalina tą traktoriuką - kokia pramoga vyrams. Mes su mama turime laiko pasikalbėti, paruošti pietus. Dar šiek tiek paskrundame per tokį karštį.

 

Šiandien Jonuką pirmą kartą išrengiame lauke. Pastatome vežimuką užuovėjoje, nuimame sauskelnes ir kepurytę bei padarome tikras oro vonias, nes mažiukui irgi karšta. Panašu, kad Jonukui patinka, „pasisioja“ ta nuogumo proga ir daug krykštauja makaluodamas kojytėmis.

 

Vakarienę vėl gaminame lauke, vakarieniaujame taip pat lauke. Malonumas neišpasakytas. Turbūt tai didžiausias pliusas gyvenant nuosavame name – turėti galimybę gerti arbatą ir valgyti lauke. Net ir apetitas kitoks.

 

Išlydime tėvelius apie 20 valandą, o netrukus apie 21 valandą užmiega ir Jonukas. Manau, kad jau neatsibus po poros valandų, nes „nulūžta“ tikrai kietai. Aš ramiai susiruošiu miegoti, Jonuką perkeliu į lovytę ir žiūrėsiu, kaip seksis miegoti karščiu alsuojančiame kambaryje.

 

Gintarė

 


 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu