Ar galima "pagreitinti" žindymą?

Ar galima "pagreitinti" žindymą?

28. Mar 2018, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų vaikų kineziterapeutei, psichologei, akušerei ir žindymo specialistei - rašykite: www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt 

Iš Miglės laiško:

Padėkite suprasti, ar tai normalu. Mano mažoji gime 3 kg, po mėnesio svėrė 4 kg, antrą mėnesį 5 kg, o dabar jau daugiau nei savaitė prasidėjo tokia anomalija - ji žinda viena krūtį daugiau nei valandą, kartais dar pasiūlau kitą, maitinu kas 2 valandas. Po valandos žindymo rankomis nusitraukiau 20 ml per 7 min... paspaudus spenelį, pienas visada bėga, bet viena krūtis turi apie 4 skylutes, per kurias bėga, kita vos 2. Per savaitę priaugo jau tik 150 g, dabar bijau, kad išvis priaugtų pusę kilogramo per mėn. Sauskelnės sunkios, kakutis irgi būna 2-3 kartus paroj. 
Ar galima pagreitinti žindymą kažkaip? Kartais ima abejones, kad neturiu jai pakankamai pieno. Bijau, kad žindymas tuoj pasibaigs. Ir dar kitų klausimai: kodėl taip ilgai valgo? Gal pienelio neužtenka? 

Akušerės Ievos Girdvainienės atsakymas:

Kūdikis gali valgyti iš vienos krūties iki valandos. Žinoma, jeigu skaičiuosime atokvėpio minutes, turbūt bus dar ilgiau.

Nekreipkite dėmesio į patarimus iš šalies, žindymui tikrai reikia laiko, juk tai ne tik mitybos procesas, tai artumo bei ryšio formavimas.

Prieraišumas ir saugumas užtikrinamas tik ilgo žindymo metu. Jeigu pakeičiate pakankamai sauskelnių ir kūdikis žindo ramiai, tikrai neverta pergyventi. 

Sėkmės.

20180118134400-84171.jpg

Dvigubai daugiau švelnumo, dvigubai daugiau laimingų naujagimių - su pačiomis minkščiausiomis sauskelnėmis Huggies® Elite soft!


Ekspertai

Ieva Girdvainienė

Akušerė, tėvystės mokyklos www.gandrolizdas.lt įkūrėja
Ieva Girdvainienė in-vecaku-skola