Ar galima žindant kūdikį gerti alaus?

Ar galima žindant kūdikį gerti alaus?

04. Sep 2014, 16:34 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ar sveika žindyvei gerti alaus?

Tokį klausimą aptikome „Mamyčių klubo“ forume, ir, kas įdomiausia, atsakymų būta įvairiausių. Paprašėme gydytojo Kazimiero Vitkausko komentaro.

Iš mamos pasisakymo forume:

„Alus skatina laktaciją, šitą tikrai jaučiu pati. Išgėrus kelis gurkšnius alaus silpno, mano krūtys prisipildo pieno ir po kiek laiko tampa tokios kietos, pienas net pats bėga. Net su vyru darėm bandymą, ar tai tikrai nuo alaus. Vieną dieną išgėriau alaus, o kitą - ne, ir taip pasimatė rezultatas. Be to, gydytoja leido, sakė, kad stiklinė ar pusė blogo nepadarys, tikrai nekenkia, net sveika“.

Komentuoja Kazimieras Vitkauskas, vaikų gydytojas, knygos apie kūdikių žindymą  “Nepakeičiamas kaip motinos meilė“ autorius:

"Apie daugelio moterų patirtį, jog alus skatina pieno gamybą žindyvės krūtyse, jau girdėta ir skaityta...Jūsų pavyzdys dar kartelį paliudija, kad tos kalbos, matyt, ne iš piršto laužtos. Tačiau ar tikrai motinos pieno reikia DAUG?

Kartais per gausi pieno gamyba gali padaryti ir „meškos paslaugą“. Išties pieno reikia pagaminti būtent tiek, kiek reikia kūdikiui – ne mažiau ir ne daugiau. Taigi pieno gamyba  motinos krūtyse vyksta pagal PAKLAUSOS IR PASIŪLOS DĖSNĮ, kuriam turi vadovauti pats pieno vartotojas – žindantis kūdikis, pasikliaudamas savo apetitu. Mamytės išgertu alumi sukelto pieno pertekliaus jam paprasčiausiai gali nereikėti ir riebusis „galinis“ pienas paprasčiausiai pasiliks krūtyje. O kažko iš to alaus jis gaus. It tai gali būti ne tik vanduo...

Jeigu alus stiprokas, jame gali būti ir alkoholio, o alkoholis į motinos pieną patenka lengvai ir greitai ten pasiekia koncentraciją, tolygią jo KONCENTRACIJAI MOTINOS KRAUJYJE. Taigi neskubėčiau pritarti kūdikio pratinimui prie nors gal ir lengvo, bet... alkoholizmo. Kas garantuos, kad ir pačios mamytės įprotis taip kasdien gausinti savo pieną pamažu nevirs nenumaldomu noru svaigintis vis dažniau ir labiau? O kur „reguliarus“ alutis nuvedė/išvedė ne vieną tėvelį?... 

Gal geriau pasikliaukime Motule Gamta? Ji per šimtus tūkstantmečių taip ištobulino mamyčių gebėjimą išmaitinti vaikus savo pienu, kad tereikia tik neprarasti noro ir leisti kūdikiui ŽĮSTI".

Ar jūs žindydamos gėrėte alų ar kitus alkoholinius gėrimus?

 

Ekspertai

Kazimieras Vitkauskas

Vaikų gydytojas, žindymo konsultantas (www.zindyk.lt)
Kazimieras Vitkauskas in-vecaku-skola
ODISEJAaa ODISEJAaa 05. Sep 2014, 14:44

Ne,nes negeriu aplamai jokiu alkoholiniu gerimu😀

mama ingrida mama ingrida 04. Sep 2014, 19:50

truputeli vyno,bet tai labai retai tik per tam tikras sventes.😀Zinau,kad nieko gero,bet...☺