Ar kūdikio vystymas vystyklais gali įtakoti jo raidą?

Ar kūdikio vystymas vystyklais gali įtakoti jo raidą?

19. Feb 2014, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
Iš mamytės Redos laiško redakcijai:
 
Pabandysiu pagalbos paieškoti pas jus, nes jau nežinau, ką daryti. Mano mergytei už savaitės bus 6 mėnesiai. Nuo pat kūdikystės aš ją vysčiau į vystyklą, kad ji ramiai miegotų, nes pastoviai verkdavo - nei gulėjimas mano lovoje, nei ant rankų užmigdyti niekaip neišeidavo. Tai ir pradėjau vystyti, tad ji ėmė išmiegoti visą naktį pas mane. Bet suprantu, kad reikia kažkaip tai atpratinti, bet nežinau kaip. Man net rodosi, kad dėl to, kad ją vystau, ji tinginiukė yra. Ant pilvuko nemėgsta gulėti, dar nešliaužiojame, ir nesivartome į šonus. Patarkite, ką man daryti, labai pergyvenu.
 
Šią mamytės situaciją paprašėme pakomentuoti Gemma sveikatos centro kineziterapeutės Miros Poimanskajos:
 
Manau, kad nėra taip tragiškai, kaip skamba iš mamos lūpų. Geriausia  susitikti konsultacijai.  Dažnai susiduriu su panašiais "tinginiukais". Tiesiog reikia mankštos, gal masažo. Manau, kad kūdikio vystymas vystyklais neturi didelės įtakos jo raidai.

Sunku vaikučio nemačius ką nors konkretaus patarti. Reikia vietoje mažylį apžiūrėti ir sudaryti "planą", kaip panaikinti šią problemą. 

Mamytė gali užsirašyti į "Gemma" (darbo laikas nuo 12  iki 20 val. ) arba paskambinti tel. 8680 72542
                           
                 
Ekspertai

Miroslava Poimanskaja

Fizinės medicinos ir reabilitacijos centro "Gemma" kineziterapeutė
Miroslava Poimanskaja in-vecaku-skola
19. Feb 2014, 09:43

o as kazkur skaiciau,kad vystymas kenkia.vaikutis kai suvystytas negali judinti rankytes ar kojytes,tad tai kenkia motoriniams sugebejimams.o jai ilgai vystomas tai net gali pakenkt augimui nes kaip sakiau jis suvystomas kad negaletu judinti rankytes ir kojytes.na gal supratot.as pries toki dalyka.