Ar paskiepijus kūdikį nuo meningokoko gali pakilti temperatūra?

Ar paskiepijus kūdikį nuo meningokoko gali pakilti temperatūra?

15. Oct 2018, 09:11 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Ugnės laiško:

Mano kūdikiui 4 mėn., jį neseniai paskiepijo nuo meningokoko. Po skiepo vakare sukilo aukšta temperatūra ir laikosi trečią parą. Buvome pas gydytoją, paėmė kraują, jis yra geras. Sakė, kad gali laikytis temperatūra iki 5 parų. Ar tai yra normalu?  

Atsako šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė:

Sveiki, 

Šia vakcina paskiepijus, gali atsirasti šalutinis poveikis (ypač kūdikiams) - febrilus karščiavimas (>38 0C), bei vakcinacijos vietoje atsirandantis skausmas, paraudimas. Dažniausiai minėti atsiradę šalutiniai poveikiai praeina per 72 val., jei nėra kitų pašalinių veiksnių.

Būtent skiepijant šia vakcina rekomenduojama prieš pat skiepą naudoti paracetamolio preparatus, pvz vaginalinę žvakutę ir po 4-6 val. pakartoti, taip palengvinant bendrą kūdikio būklę. 

Užsitęsus karščiavimui, reikalinga Jūsų gydytojo apžiūra, jei reikia – pakartotinė.

Sėkmės.

Jei turite klausimų apie vaiko sveikatą, apie nėštumą, gimdymą, žindymą, pogimdyvinį laikotarpį, naujagimio priežiūrą, rašykite: redakcija@mamyciuklubas.lt arba užsukę į virtualią platformą Klausimai-atsakymai (rašydami klausimus ne tik papasakokite apie savo situaciją, tačiau ir nurodykite savo tikslesnius duomenis, pvz. kokiame nėštumo trimestre esate, arba, jei domina vaikučio sveikata ir priežiūra, koks jo amžius, svoris ir pan.)

20180912143520-95759.jpg

Ekspertai

Neringa Sakalauskė

Šeimos gydytoja, neringa.sakalauske@kraujotyrimai.lt
Neringa Sakalauskė in-vecaku-skola