Ar galima kūdikiui užmauti maudynių ratą?

Ar galima kūdikiui užmauti maudynių ratą?

04. Jul 2016, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Tikriausiai visi tėvai yra girdėję apie daugybę maudynes paįvairinančių ir šį procesą palengvinančių priemonių, tad šįkart www.viktorijosmasazai.lt masažuotoja Viktorija Paltanavičiūtė pataria, ar galima kūdikiams naudoti maudynių ratus ir specialias voneles. 

Maudynių ratas 

Daug kur rašoma, kad maudynių ratą galima naudoti nuo pirmųjų maudynių ir tai yra labai saugus būdas maudyti naujagimius. Aš šiai nuomonei nepritariu ir taip nemanau. Per pirmąsias maudynes mažam kūdikiui geriausia jausti mamos ar tėčio rankų šilumą. Mažylio kaklo raumenys dar labai silpnučiai ir juos reikia atidžiai saugoti, todėl jokiu būdu nepatariu naudoti tokį pripučiamą ratą, kol dar pats nelaiko galvytės.

Maudantis su maudynių ratu gali padidėti raumenų tonusas, nes vaikas gali jausti įtampą. Manau, vaikams geriausias maudynių “pagalbininkas” yra mylinčios tėvelių rankos. Tuomet mažylis jausis jaukiai ir saugiai.

Kūdikių vonelės

Dažnai tėveliai baiminasi, kad vonioje maudomas mažylis gali išslįsti iš rankų, todėl patarčiau įsileisti nedaug vandens arba naudoti kūdikių maudynėms skirtas specialias voneles. Dažnai tokiose vonelėse būna specialiai pritaikyti laikikliai-iškilimai, į kuriuos atrėmus kūdikį, jis maudomas pusiau sėdomis. Jeigu tokio nėra - galima įsigyti specialius dėklus. Mažylis maudysis pusiau sėdomis, taip bus patogiau ir saugiau ypač jeigu maudynių procese dalyvaus tik vienas iš tėvų.

Jeigu maudo abu tėveliai, mažyliui bus smagu ir saugu maudytis didelėje vonioje. Vienas iš tėvų turėtų pasirūpinti saugumu, plukdant mažylį prilaikant už kakliuko ir užpakaliuko, kitam teks pasirūpinti mažylio švara.