DISKUSIJA: Ar vaiko sveikatai turi įtakos metų laikas, kai jis gimė?

DISKUSIJA: Ar vaiko sveikatai turi įtakos metų laikas, kai jis gimė?

08. Mar 2016, 14:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip manote, ar svarbu vaiko sveikatai jo gimimo laikas – vasara, žiema, pavasaris, vasara?

Nuomonė TAIP

Vaiko sveikatai įtakos jo gimimo laikas turi, nors ir ne per didžiausios. Tai tam tikri niuansai. Pavyzdžiui, vasarą ir rudenį yra daugiau vaisių, šviežių daržovių, o žinant, kad rekomenduojama valgyti kuo labiau sveikesnį maistą, mama, nėštumo metu valgydama šviežias daržoves, gauna daugiau vitaminų reikalingų mamai ir vaikui. Ir tai gali turėti įtakos naujagimio sveikatai.

Vasarą gimusiam kūdikiui lengviau prisitaikyti prie oro, jis gali greičiau į lauką išeiti, gali ilgiau jame būti. Žiemą, jei šalta, mes negalime su naujagimiu ir mažu kūdikiu ilgai būti lauke, todėl mažylis gauna mažiau gryno oro, ir tai taip pat galėtų įtakoti šiek tiek jo sveikatą.

Nuomonė NE

Vaiko sveikatai metų laikas, kada jis gimė, įtakos neturi. Svarbiau pačios mamos sveikata, mitybos būdas, gyvenimo įpročiai. Kiekvienas naujagimis su mamos pienu gauna medžiagų, svarbių jo imuniteto vystymuisi. Todėl kuo ilgiau mama maitina savo pienu, tuo didesnė vaikučio sveikatos apsauga.

Kai kūdikiui sukanka šeši mėnesiai, jį laikas primaitinti. Jeigu tai vasara ar ruduo, aplink apstu šviežių daržovių, ir kūdikis gauna su jomis daugiausia vitaminų. Tuo tarpu atėjus primaitinimo laikui gilią žiemą, pasirinkimas primaitinimo produktų jau mažesnis.

Lietuvoje – keturi metų laikai

Lietuvoje mūsų klimato zona yra pakankamai palanki, nes palyginus nėra labai karšta arba labai šalta, mes turime keturis metų laikus. Vaikui yra sunku, kai per karšta ir per šalta. Lietuvoje mes tokių dienų neturime labai daug, ir tai paranku auginant vaikus.

Kuriai nuomonei pritariate jūs – turi ar ne įtakos metų laikas, kai gimsta mažylis, jo sveikatai?