Ar vertingos greitai paruošiamos grūdinės košės kūdikiams?

Ar vertingos greitai paruošiamos grūdinės košės kūdikiams?

20. Nov 2017, 10:34 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
Iš Ievos (Džiaugsmopieva) laiško:
 
Sveiki, domina specialistų nuomonė apie greitai paruošiamas, užpilamas grūdines košes kūdikiams. Kaip dažnai per savaitę jas rekomenduojama maitinti? Kaip rekomenduojama ruošti grūdines košes kūdikiams? Ar reikia perplauti vandeniu, brinkinti per naktį ir pan.? Ačiū
 
Konsultuoja Šeimos gerovės centro gydytoja - pediatrė Rūta Tarasevičienė:
 
Grūdinė košė dažniausiai įvedama kaip antra primaitinama košė. Siūloma ją duoti vakariniam maitinimui, t.y.18 ar 19 val. Pradedama nuo kelių šaukštelių ir, vaikui įpratus, duodamas pilnas vakarinis maitinimas kasdien: 150-200 gramų, priklausomai nuo vaiko amžiaus ir vaiko poreikio.
 
Iki 6 mėnesių rekomenduojama įvesti glitimo neturinčias kruopas: kukurūzus, ryžius, o vėliau galime siūlyti ir kitas kruopas: avižas, grikius, soras.
 
Užpilamos košės
 
Užpilamos košės puikiai tinka vaikų maitinimui. Mano nuomone, patikimiausi košių gamintojai - tai Semper, Hipp, Mamukas ir kiti, gaminantys ekologiškas košes. Užpiltinių kruopų perplauti nereikia. Jei mama nusprendžia pati virti košes - puiku. Pasirinkti reikėtų ekologiškas kruopas.
 
Kaip paruošti kruopas?
 
  • Prieš verdant kruopas reikia perplauti vandeniu. 
  • Brinkinti per naktį nebūtina. 
  • Avižas reiktų pabrikinti apie 2 valandas ir tuomet virti tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės. 
  • Kruopas virti vandenyje. 
  • Išvirusias pertrinti.
Pieno ar mišinio pilti į košę nereikia, nes mums svarbu įvesti kruopas. Jei vaikas išrankus maistui, tuomet galime košę skaninti vaisių tyrele ar natūraliu jogurtu nuo 8-9 mėnesių.
 
Manų kruopomis nereiktų žavėtis, jos turi mažiausią maistinę vertę. Manų kruopas rekomenduojama duoti tik jau vaikščiojančian vaikui ir tik retkarčiais.
 
DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva 21. Nov 2017, 10:49

Dėkoju jums už išsamų atsakymą! Dabar esu visiškai rami duodama mažyliui užpilamas ekologiškas grūdų košytes😀 pasilengvinsiu sau mamos gyvenimą ir nevirsiu visų košyčių pati🎉👍