Ar Cezario operacija susijusi su kūdikio irzlumu? Atsako šeimos gydytoja

Ar Cezario operacija susijusi su kūdikio irzlumu? Atsako šeimos gydytoja

30. Jul 2018, 07:10 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų vaikų kineziterapeutei, psichologei, akušerei ir žindymo specialistei - rašykite: www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt 

Iš tėčio Mindaugo laiško redakcijai:

Sveiki, berniukas (15 dienų) gimė po Cezario pjūvio ir yra labai irzlus. Užmiega, atrodo, ramiai, bet po kurio laiko šaukti, tai dažniausiai būna vakare po maitinimo arba naktį. Kartais net taip isteriškai irzliai šaukia. Maitinamas "Aptamil" mišinėliu nuo pūtimo ir alergijos, motinos pieno neužtenka (20-30 mg). Mes manome, kad čia pogimdyvinis stresas ar kažkas pan. Internete neradau informacijos, nors sakė, kad tai praeina su laiku, bet gal yra kokių būdų jam padėti?

Konsultuoja šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė:  

Aš manau, jog neramus naujagimis tikrai ne dėl to, jog gimė operacijos pagalba. Nežinau aplinkybių, kodėl būtent šiuo būdu buvo nuspręsta gimdyti (tikiu, kad priežastys rimtos), tačiau irzlumas tikriausiai susijęs su pilvuko spazmais/ pilvo diegliukais.

Pagelbėkite sūnui sumažinti pilvuko skausmus:

  • jį švelniai masažuojant,
  • prieš maitinimą guldant kurį laiką ant pilvuko,
  • nešiojant ant rankos. 
  • Nepamirškite, jog yra ir medikamentinė pagalba, pvz. Simetikono preparatai, tačiau medikamentus geriausiai Jums parinks Jus prižiūrintis gydytojas. 

Nepamirškite pasirūpinti ir mama, leiskite jai kuo daugiau ilsėtis.

Sėkmės.

20180727151501-76891.jpg

Ekspertai

Neringa Sakalauskė

Šeimos gydytoja, neringa.sakalauske@kraujotyrimai.lt
Neringa Sakalauskė in-vecaku-skola