Baseinas kūdikiui - mūsų patirtis

Baseinas kūdikiui - mūsų patirtis

13. Nov 2018, 13:58 Stebulė Stebulė

Mano antroji dukrelė Rikantė baseiną lanko nuo keturių mėnesių, o kitą mėnesį ji sueis jau dveji. Nenorėjau baseino, kurime už gana didelę kainą vaikas pradedamas mokyti plaukti pradžioj vonioje, o tik vėliau baseine, o nepigus malonumas tetrunka 20 minučių. Baseiną ėmėme lankyti tokį neformalų, kur tiesiog susirenka mamos su kūdikiais, o išmanantis žmogus parodo ir pamokina. Būti tokiame baseine už perpus mažesnę kainą galėjome kiek norime, net ir porą valndų,  treniruotis savarankiškai ir su mokytojo pagalba. 

Iš pradžių ėjome daugiau tam, kad praleistume laiką, bet netrukus pastebėjau, kaip tai gerai kūdikiui. Nė nepastebėjau, kaip dukra išmoko nardyti ir pamėgo šį triuką. Atlikus įvairius pratimus baseine ir panardžiusi, dukra miegodavo 2-3 valandas, tad aš po baseino turėdavau daug laiko sau. 

20181113135533-14224.jpg

Netiesa, kad į baseiną kūdikius galima vesti tik nuo dviejų mėnesių. Nors mes prdėjome eiti gana vėlai, ateidavo ir mamos su praėjusią savaitę gimusiais vaikiukais ir nieko bloga jiems nenutikdavo. Kaip tik tokie maži kūdikiai dar įpratę laiką leisti vandenyje, juk kątik išplaukė iš mamos įsčių. Jie natūraliai moka nardyti, sulaikyti kvėpavimą. 

Po beveik dviejų metų treniruočių vandenyje Rikantė nuo baseino krašto jau pati noriai šoka į vandenį, panirusi plaukia pas mamą, stengiasi apsiversti ant nugaros ir išsilaikyti vandenyje, mokosi plaukti vandens paviršiumi ir dievina šias treniruotes. 

20181113135748-27766.jpg