Dar daugiau specialistės atsakymų apie žindymą

Dar daugiau specialistės atsakymų apie žindymą

12. Aug 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Renatos laiško redakcijai:

Sveiki,

Jau visai netrukus į mūsų šeimą atkeliaus antras sūnus, todėl noriu paklausti apie žindymą.

Pirmąjį sūnų nuo pirmųjų dienų migdžiau savo lovoje, nes buvo labai patogu žindyti naktimis, be to skaičiau, jog naktį vyksta pieno gamyba ir kuo dažniau žindai, tuo daugiau pienuko būna. Aišku, patogu kartu miegoti, nes nereikia keltis kelis kartus ir dėti atgal vaiko į lovytę pamaitinus, pati tikrai pailsėdavau naktimis. Sūnų žindžiau iki 1 metų, tačiau nors ir pieno buvo, bet su svoriu turėjome problemų - pagal augimo lenteles pirmuosius metus jis buvo ant žemiausios ribos. Taip pat vėliau jis nelabai norėjo išsikelti iš mamos lovos ir miegoti savo lovytėje, buvo prisirišęs prie manęs be galo.

Dabar kyla minčių, kaip elgtis su antruoju. Gal verta nuo pradžių guldyti jo lovytėje? Taip galbūt jis nebūtų toks prisirišęs prie manęs. Ar užtektų kūdikį maitinti pvz. kas 3 val. - 4 val. naktimis - 00 val., 3 val., 6 val.? Ar nesumažės pieno, jei migdysiu vaiką jo lovelėje?

Atsako tėvystės mokyklos Kaune „Opa Pupa“ opapupa.lt žindymo specialistė Agnė:   

Miela Renata, 

Kaip džiugu, jog antrą kartą tapsite mama – nuoširdžiai sveikinu!

Kaip gražiai Jūs auginote pirmąjį sūnelį! Džiaugiuosi, jog turite teigiamos ir ilgalaikės žindymo patirties, linkiu kad ir šį kartą žindytumėt sklandžiai.

Visus kūdikius rekomenduojama žindyti pagal poreikį, tačiau ne rečiau kaip kas 2 - 3 val dieną ir 3 - 4 val naktį, tad tiesiog atliepkite savo vaikelio poreikius laikydamasi šių rekomendacijų, neprisiriškite prie grafiko ir viskas turėtų vykti sklandžiai.

Migdymas šalia labai pasitarnauja tam, kad Jūs galėtumėte kiek geriau pailsėti naktį žindant, mat nereikia keltis paimti vaikelio ir atgal padėti, o ir vaikelis jausdamas mamos artumą gali miegoti ramiau – taip laimite laiko savo miegui. Tačiau kiekvienos šeimos istorija individuali ir negaliu būti užtikrinta, jog tik šios rekomendacijos yra teisingos.

Dėl prisirišimo profesionaliau atsakyti galėtų psichologai. Aš galiu pasidalinti tik savo, kaip mamos patirtimi ir mąstymu: taip, daug sunkiau auginti prisirišusį vaiką, tačiau tikrai nemanau, kad tam lemtingos įtakos turi migdymas šalia arba lovelėj. Tiesiog patarčiau elgtis taip, kaip Jums liepia mamos širdis, klausytis savo nuojautos, kas geriausia Jūsų vaikeliui ir Jums.

Sėkmingo tapimo antrą kartą mama!