DIENOS KLAUSIMAS: Ar reikia vaikui dviejų vardų?

DIENOS KLAUSIMAS: Ar reikia vaikui dviejų vardų?

09. Jun 2014, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

"Ne, aš ne Monika, o Monika Lina", - paprieštaravo viena dukros klasiokė, kai ją kiti vaikai pašaukė vardu. "Tu turi du vardus? Kodėl?" - pasigirdo nusistebėjimas.

Iš tiesų - kodėl?

Tad šiandien padiskutuokime, kodėl tėvai vaikus pavadina dviem ar daugiau vardų. Mada ar būtinybė?

Šiais laikais ne vienas vaikas turi po du vardus. Kaip galvojate, kodėl to reikia? Ar dėl to, kad gražūs abu? Ar tai tiesiog madinga?

O kaip vaiką šaukti – abiem vardais ar tik pirmuoju? O gal jūsų vaikučiai irgi turi du vardus?

Išsakykite savo nuomonę ir pažiūrėkime, kiek Mamyčių kube yra vaikučių su dviem vardais...

InetaBu InetaBu 09. Jun 2014, 11:17

Manau, kad tai tėvelių pasirinkimas, aišku, jis turi būti apgalvotas, kad vaikučiui ateityje nekeltų problemų per ilgi vardukai (mano nuomone). Mes rinkome vieną vardą ir labai derinome prie pavardės, nes labai ilga jau 😀)) tai kad nebūtų dvidešimt skiemenų vardo ir pavardės paskui 😀

09. Jun 2014, 10:45

Mes su vyru taip pat negalime apsispresti del vaeduku, o terminas jau kita sav svarstau apie du vardus, bet gal bus per dau Deimantas Matas ar Matas Deimantas? Vyras Mato nenori nes siuo metu jis lb populiarus, o man grazus... tad ka daryti? Ar kaj pirmagymis sunus leisti spresti jam😉

09. Jun 2014, 10:00

Maniškis su dviem, nes tėveliai niekaip neišsirinko vieno 😀 Manau pats vaikas pasirinks, kaip jis nori prisistatyti ir būti vadinamas, o kol kas populiaresnis pirmasis.