Dvynukai - tai ne dvigubas sunkumas. Dvynukai - tai dviguba patirtis

Dvynukai - tai ne dvigubas sunkumas. Dvynukai - tai dviguba patirtis

26. Mar 2018, 11:45 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pasak kognityvinio elgesio psichoterapeutės, Mamyčių klubo Latvijoje lektorės Dianos Zande, dvyniai yra dviguba patirtis, o ne dvigubas košmaras!

Žinia, kad laukiatės ne vieno kūdikio, o dviejų, daugelį šokiruoja. Neretai džiaugsmą užgožia abejonės, kaip reikės viską suspėti, o dar aliejaus į ugnį įpyla ir aplinkiniai.

"Tai, kad jums gimė dvynukai, reiškia, jog auginate du vaikus, tik abu iš karto ir tai nėra pasaulio pabaiga. Dvynukai ar trynukai - tai dviguba arba triguba patirtis, o ne dvigubas košmaras. Tai dvigubas džiaugsmas, dvigubas greitis suspėti tarp dviejų žmogučių, dviguba laiko stoka, savo ir kitų šeimos narių poreikių subalansavimas, tačiau kartu ir dviguba ar triguba laimė", -  šyptelėjo specialistė.

Pagrindiniai skirtumai, laukiantis vieno ir kelių mažylių:

- Daugybinis nėštumas reikalauja daugiau dėmesio ir didesnio atsargumo;

- Paprastai dvyniai gimsta anksčiau.

- Įmanomas natūralus gimdymas? Taip. Anksčiau visos besilaukiančios dvynių buvo siunčiamos Cezario operacijai, dabar dvynius ar trynukus gimdo natūraliai, jei nėra jokių komplikacijų.

Svarbi bet kokia parama ir palaikymas

Diana Zande teigia, kad itin svarbu nėštukei turėti paramą ir palaikymą. Ką tai reiškia? Pagalvokite apie tai, kokie žmonės bus šalia jūsų nėštumo metu ir po jo. Jei daugiavaisinis nėštumas, būtų naudinga, jog jus visą laiką palaikytų dula ar akušerė.

Akušerė, su kuria jūs susitariate iš anksto, bus su Jumis prieš gimdymą, stebės visą eigą ir padės jums per pirmąsias dienas po gimdymo. Tokiu būdu jums bus lengviau susidoroti su viskuo ir valdyti situaciją.

Iš anksto susidarykite sąrašą žmonių, kurie galėtų jums padėti ir kuriais pasitikite. Tai labai svarbu, nes po gimdymo nebebus laiko planuoti. Tada turėsite veikti!

- Galbūt jūsų puikūs santykiais su kaimynais - leiskite jiems nueiti į parduotuvę ir nupirkti kažką ir jums;

- Galbūt turite brolį ar seserį, kurie jums prireikus gali pasirūpinti kūdikiais, kai jūs nubėgsite į vonią keliolikai minučių.

Jūsų paramos sąraše tegu būna tie žmonės, kurie su malonumu atvyks jums į pagalbą, o ne tik aplankyti naujagimių. 

Besilaukdamos galite sudaryti reikiamų pirkinių sąrašą ir nusipirkite viską, ko reikia, kad po gimdymo nereiktų galvoti, kaip ištrūkti į parduotuvę. Ir atminkite: jums reikės dvigubai daugiau sauskelnių!

Buities ir aplinkos susitvarkymas - svarbu, kad gyvenamoji erdvė atitiktų kriterijų "viskas yra pasiekiama kelių žingsnių atstumu", mat gimus dvyniams tai bus neįkainojamai svarbu!

Auginant vieną kūdikį ar dvynukus, svarbiausia suteikite sau galimybę pamiegoti, gerai pavalgyti, išeiti į gryną orą ir turėti pakankamai laiko pasivaikščioti.

Verta pagalvokite ir apie tai, kaip atskirsite dvynukus ar dvynukes (pačioje pradžioje). Nors galbūt tai kai sukels šypseną, tačiau bus dienų, kai iš nuovargio bus sunku juos atskirti, pavyzdžiui, kurį pavalgydinote, o kurį dar ne, todėl mažas raištelis ant kojytės ar skarelė bus kaip simboliai - bet tai nereiškia, kad jūs bloga mama :)

Ar galėsite laikytis dienos režimo, gimus dvyniams?

"Pavalgydinti, palaukti atsirūgimo, pažaisti, pakeisti sauskelnes, paguldyti; pavalgydinti, palaukti atsirūgimo, pažaisti... " - jūs patys nustatote dienos režimą. Todėl nustatykite teisingą, jūsų supratimu, dienos ir nakties režimą, o mažyliai pamažu prisitaikys ir adaptuosis.

20180118134400-84171.jpg

Dvigubai daugiau švelnumo, dvigubai daugiau laimingų naujagimių - su pačiomis minkščiausiomis sauskelnėmis Huggies® Elite soft!