Godos nėštumo blogas: PABAIGA!

Godos nėštumo blogas: PABAIGA!

07. Nov 2014, 12:01 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

O štai ir aš - oficialiai daugiavaikė (reikėtų naujo žodžio “daugiadukrė”) mama :) Net neabejoju, ar pirmas, antras, ar dešimtas vaikas - kiekvieną kartą kiekvieną mamą užplūsta neįtikėtini jausmai, kai padeda tokį šlapią, šiltą gumulėlį tau ant pilvo. Rodos, čia dar girdi komandas stumti, o kitą akimirką VISKAS - nėštumas baigtas, prasideda motinystė. 

Taip jaučiuosi ir aš - tiesiog begalo bekrašto LAIMINGA. O dabar, paskutinis mano nėštumo blogo įrašas!

Gimdymas: pradžia

Kaip ir minėjau, po pagulėjimo pataloginiame skyriuje su diagnoze “nėščiųjų cholestazė” gavau nurodymą ketvirtadienį prieš aštuntą pasirodyti priėmime ir sakyti, kad reikia gimdyti. 

Vyras juokiasi, kad išbandėme visus įmanomus gimdymo pradžios būdus - Smiltės “pasiimti” važiavome po namuose prasidėjusių natūralių sąrėmių, Eleonorą mums visai netikėtai iškrapštė su skatinamaisiais, o Olivijos vizitas buvo suplanuotas iš anksto. 

Vilniaus gimdymo namuose - ankstyvas rytas, keičiasi pamainos, tuščia, visas personalas smagiai darbingai nusiteikęs. 8.30 jau pasiekiau gimdymo palatą (gal geresnis žodis nei gimdykla?), pradėjo matuoti tonus, paėmė kraujo mėginį (nes pasakiau, kad norėsiu epidūrinio nuskausminimo) ir netrukus nuleido vandenis. Susipažinau su gydytoja ir akušere - paspaudėme smagiai rankas viena kitai, kad teks bendradarbiauti šiam kely:) 

Įspėjo, jog jeigu po vandenų nuleidimo 2-3 val. neprasideda sąrėmiai, tuomet laukia skatinimas vaistais. To neprireikė, nes po truputį pradėjau jausti skausmus, kurie gulint dar buvo nieko, bet atsistojus ir pradėjus vaikščioti stiprėjo kosminiu greičiu tiek skausmo, tiek dažnumo prasme. Apie 10 val. šaukiuosi akušerę, kad jau galime nuskausminti. 

Epidūrinis nuskausminimas

Prieš tai abu kartus gimdžiau natūraliai, be jokių vaistų, bet šįkart nusprendžiau išbandyti šį metodą. Akušerė palaikė sprendimą, kad nereikia kankintis, o gydytoja dar bandė atkalbėti, kad gali būti sunkesnis stūmimas, vaikučiui gali būti sunkiau ir pan. Dar šiek tiek sudvejojau, bet vyras pritarė sprendimui “epidūras”. 

Patikrino gimdos kaklelį - 6cm atsidarymas, sulašino fiziologinio skysčio, atėjo anesteziologė, purškiamu skysčiu dezinfekavo ir apmarino nugarą, liepė atsisėsti “turkiškai” ir įvedė kateterį tarp stuburo slankstelių. Galvojau, kad tai labai skausminga, bet iš tiesų procedūra tikrai nebaisi, tik sunku sėdėti ir nejudėti, ypač kai vyksta sąrėmiai. 

Eh... pradėjo veikti vaistai ir apėmė ramybė... Kojos aptirpusios, sąrėmių nejaučiu, vienas malonumas taip gimdyti (prisimenant pvz 14 val. sąrėmius su Smilte). Epidūre, kur tu buvai anksčiau, kodėl aš tavęs nenorėjau???? Atsisėdau ant kamuolio, ramiai sau sūpuojuosi, bet jau po valandos vėl pradėjau jausti skausmus. 11.30 val. prašau dar gerųjų vaistukų. Suleidžia, netrukus patikrina kaklelį ir visi 10 cm! Didžioji kelionė prasideda!

Gimdymas: rezultatas

Kloja, ruošia lovą, lašina fiziologinį skystį, kad šiek tiek praplauti sulašintus vaistus ir šimtą penkiolika kartų klausia ar nesinori stumti ir primena, kad negavaus komandos NEGALIMA to daryti. Aš paklusni, klausau nurodymų ir tik gavusi leidimą “pabandyti” bandau. Akušerė laukia pasiruošusi, ateina gydytoja, liepia stumti dar kartą ir dar, o tada sustoti. Dar vienas prakvėpuotas sąrėmis, pasistanginimas ir... 12.12 val. pasaulį išvydo Olivija! 

Abu su vyru verkiame, mažylė man ant pilvo irgi verkia. TOBULA!

Pirmoji para

Šiandien atėjo akušerė ir klausia kada gimdžiau. Sakau - vakar dieną, ji nustebusi žiūri: “Tai kodėl jūs tokia žvali?”. Iš tiesų, jaučiuosi neįtikėtinai gerai. Gal maratono nenubėgčiau, bet į vaikų varžybas galėčiau registruotis. Šiek tiek maudžia nugarą epidūro dūrio vietoje (nors anestiozologė tikina, kad to negali būti), pilvas liula, gimda labai skausmingai traukiasi žindant (sako, su kiekvienu vaiku šis skausmas vis stipresnis), bet tai ir viskas. 

Vakar vakare jau atbildėjo didžiosios sesės aplankyti mažosios. Keista, Eleonoriuką dabar vadinti ne mažėle, o vidurinėle ir kaip visad prie tokių mažiukų, supranti KOKS jau didelis tas vaikas. 

Smiltė prisipažino, kad tikėjosi šiek tiek didesnės sesės, Eleonora vis glostė ir bučiavo Oliviją. Ir, žinoma, abi labai norėjo panešioti... Meilė begalinė, tik svarbiausia, jog ji nebūtų skausminga :)

Olivija 

Kol kas turiu tobulą vaiką. Ji arba miega, arba atsibudusi savo tamsiomis akimis dairosi aplink. Vakare užmigo 21 val. budinosi gal prieš keturias. Verkė tik skiepijant. 

Į ką panaši neklauskite, nes manau, kad visi be išimties leliukai yra labiausiai panašūs į leliukus :) Jeigu pagal dabartinę išvaizdą spręsčiau, tai galėčiau įtarinėti savo močiutę turėjus meilės nuotykių su kinų tautybės vyrais, nes akys nuo patinimo pailgos, o visą giminę linkus į stiprų nutukimą, nes žandai net svyra į šonus. 

Noriu padėkoti visoms, kurios skaitė mano blogą: padarėte, padrąsinote, gyrėte, sakėte savo nuomonę, komentavote, tylėjote, kartu išgyvenote ir visaip kitaip išjautėte visus potyrius kartu su manimi. Pradėjusi rašyti, galvojau, kad neturėsiu apie ką, kad mano požiūris į nėštumą ne visai priimtinas, humoras netradicinis ir liksiu daugiau mažiau nesuprasta. Bet jūs esate nuostabios skaitytojos - su jumis šis nėštumas buvo pats smagiausias! 

Taip pat širdingas ačiū vakar taip šauniai, maloniai ir profesionaliai padėjusioms akušerei Boženai ir gydytojai Laimai.

Bučkiai iš palatos ir tikiuosi ryt vykti namo!

 

kodelcia kodelcia 09. Nov 2014, 13:33

didžiausi sveikinimai, ačiū už pasidalintas akimirkas su mumis 🌷 stiprėkite ir aukite sveikos 😀

Krisliukas Krisliukas 08. Nov 2014, 09:49

ką ir bepridursi 😉
lauksim fainuolės Olivijos ir Godos blogų 🌷

zvirblislaura zvirblislaura 08. Nov 2014, 08:14

nuoširdžiausi sveikinimai 😀

08. Nov 2014, 00:04

Net nenustebau išvydus blogą - veikli nėštukė,.veikli mama 😀
Dar kartą šilčiausi sveikinimai 😀 !!!! Stiprėkit mergytės 😉 🌷

rugpjutis rugpjutis 07. Nov 2014, 19:48

❤❤❤❤🌷🌷🌷🌷🌷kuo nuosirdziausi sveikinimai

07. Nov 2014, 18:06

Goda, tu esi nerali! Olivijai dar nepilnos dvi dienos, o tu jau toookį blogą parašei, aš kone visa kaip lavonas ligoninėj gulėjau ir net telefonu nekalbėjau 😀 Olivija - labai labai gražus leliukas! Tavo vidus spindi džiaugsmu (perskaičiau tarp eilučių) ir dėl to mums visoms labai gera ir ramu 😉
Tai ką, laukiam antro sezono - Olivijos blogo!!!

jaldija jaldija 07. Nov 2014, 16:41

Miela, nuostabu skaityti jūsų pasakojimus ❤ Aukit ir stiprėkit 🌷🌷🌷

07. Nov 2014, 15:05

didziausi sveikinimai mamytei, teveliui ir sesutems 🌷🎉 as irgi gimdziau su nuskausminimu tai apie gimdyma turiu tik grazius prisiminimus 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 07. Nov 2014, 14:24

Goda, ačiū, kad leidai palaikyti šitą kruopą 😀 Vienos dienos naujagimę laikiau tik prieš devynerius metus 😀 Nerealus jausmas! Kai taip lengvai apie viską pasakoji, atrodo, kad tu gimdytum ir gimdytum 😀 Trys princesės namuose - nieko nėr geriau! (žinau, nes turiu dvi seseris, bet mamai buvo su mumis sunkoka 😀 Kantrybės tėčiui 😀 Dar kartą jus visas apkabinu 🤗

pypse pypse 07. Nov 2014, 13:46

😀 sveikinu ir džiaugiuosi kartu su jumis

kvikutis kvikutis 07. Nov 2014, 13:07

Kaip smagu, sveikinimai tapus trečią kartą tėveliais, o dukrytėms tapus vyresniosiomis sesėmis 😀

07. Nov 2014, 12:52

laukiau labai laukiau šito blogo, kaip ir tikėjausi jis čia greitas, informatyvus ir įdomus 😉 Jūsų vyras pagerbtas tarp moterų, stiprybės jam 😃 o Jums sveikatos ir kad toliau viskas sklandžiai eitų👍

motinysteveza motinysteveza 07. Nov 2014, 12:46

kaip daugiadukrė daugiadukteriai: trys mergaitės (princesės, šokėjos, muškietininkės, SESĖS ir t.t.) yra jėga!!! 😃

07. Nov 2014, 12:43

Goda tu jau čia? 😀 To ir reikėjo iš tavęs tikėtis 😀 Džiugu, kad toks lengvas pasimatymas su mažąja princese.

Kai gimdžiau Jorę, man gydytoja net patarė epidūrą, sakė, kad greičiau kaklelis atsidarinėja, greičiau gimdymo procesas vyksta. Aš buvau prisiskaičius atvirkščiai, kad sulėtėja.. Bet iš tikrųjų po epidūro labai greit viskas atsidarė kiek reikėjo ir pasimatymas įvyko blaivia galva, o ne išprotėjus nuo skausmo 😀

Šaunuolė tavo Olivija! Perėmusi mamos požiūrį - ramiai žiūri į pasaulį 😀

Skanaus pienelio mažylei! Mamai - džiugių akimirkų 😀
🌷

07. Nov 2014, 12:16

Sekmės augant. Didelis Ačiū už pasidalinimą sava patirtimi.